Back to All Events

DIDGERIDOO (verdiepingsles soundhealing)

  • Great white whale centre 182 Jozef Reusenslei Borsbeek, Vlaanderen, 2150 Belgium (map)

De didgeridoo was ooit mijn eerste etnische instrument dat ik leerde bespelen. Ik ben dit instrument dus heel dankbaar omdat het zoveel poorten voor mij opende. Ik ging lesgeven in het instrument en kwam in de eerste les mijn djembé-leraar tegen, van waaruit een zeer intens djembé traject volgde met het uitbaten van een school, lesgeven, reizen naar Afrika enz... De didge is een poortenopener. De brug naar de spiritworld. De bijzondere blaastechniek zorgt er tevens voor dat je jezelf telkens een kleine rebirthing sessie geeft, waardoor je bij het bespelen van dit wonderlijke instrument ook gaat werken met je ademhaling.

Vanuit de lessenreeksen 'soundhealing', is de vraag gekomen om een aparte les in didgeridoo te gaan geven. Bij deze wordt aan jullie vraag gevolg gegeven. Je hoeft geen voorkennis te hebben voor dit instrument. Deze les is voor iedereen, zowel voor de soundhealer, muzikant of 'jan met de pet'. Indien je zelf een didgeridoo hebt staan mag je deze meebrengen. Anders voorzie ik voor jou om te oefenen een pvc buis.

Tijdens deze basisles leer je de basis blaastechniek en de circulaire ademtechniek. Je krijgt tal van handige tips en oefeningen mee voor thuis. Achteraf kan je ook een documentatiemapje bekomen per mail, waar alles nog eens netjes in uitgelegd staat.
De eerste les is het allerbelangrijkste, van daaruit is het 'oefenen geblazen'. Je kan niet verder naar de volgende les zonder eerst de blaastechniek en ademhalingstechniek onder de knie te hebben, en dit vraagt tijd. Voor sommigen slechts enkele weken, voor anderen enkele maanden. Neem je tijd, forceer niets en geniet van het onderweg zijn. Eenmaal je de techniek beet hebt, gaat de didge zelf aan de slag met jou. Je leert tijdens het blazen zelf allerlei technieken al verkennend.

Moest je toch al een goedkope didge willen aanschaffen in bamboe bvb dan kan dat, maar laat je wel goed begeleiden door diegene die de verkoper, dat de opening niet te groot of te klein is voor jou.

Van harte welkom op deze soundhealing verdiepginsles

Prijs: 35€

aanvang: 19u tot 22u

https://www.thewhitearrow.org/soundhealing-verdiepingslessen

Earlier Event: October 22
Handen in de aarde (Zichem)
Later Event: October 23
Touch of Women (incl cacao)