Back to All Events

Gemengde Zweethut - VOLZET

  • Blommerenbos Hendrik Consciencelaan 32 Bonheiden België (map)

De Zweethut is een zuiveringsceremonie die in veel culturen wordt uitgevoerd. In onze ceremonies mengen we de traditie van Noord-Amerikaanse Sweatlodge met de sjamanistische Icaro-healing van het regenwoud in Peru. De voorbereidingen voor de zweethut worden op een "sacrale manier" uitgevoerd, van het schoonmaken en verzorgen van het terrein, tot het bouwen en verzorgen van het vuur om de stenen te verwarmen, de hut te bedekken of aan te kleden. Tijdens de ceremonie worden verwarmde stenen in het midden van de hut geplaatst, terwijl de begeleider de mensen begeleidt in gebed, lied en persoonlijke uitdrukkingen. De begeleider zal rituelen met heilige kruiden en water gebruiken. De zweethut, die de baarmoeder van Moeder Aarde vertegenwoordigt, is een heilige ruimte om te vragen om genezing, vergeving, hoop, visie, dankbaarheid en om te vragen om iets anders dat je misschien nodig hebt tijdens je reis van verandering.

De zweethut versterkt de elementen van ons wezen met de vier elementen water, lucht, vuur en aarde. Elk element zorgt voor een balans in ons leven door gebed en zuivering. Als je deelneemt aan de ceremonie, word je gezuiverd door het ademen, mediteren en het delen van woorden, gebeden, liederen en verhalen vertellen.

Een zweethutceremonie is een zachte en zorgzame benadering van de reiniging van je geest en lichaam. Door de ervaring wordt je lichaam gereinigd van de gifstoffen, wat helpt bij het ontstressen van je mentale, emotionele, fysieke en spirituele welzijn. De veilige omgeving stelt je in staat om met alle culturen je grotere kracht te vinden.

Deze ceremonie kan tevens gevolgd worden door de aansluitende opening of the heart ceremonie, in het kader van het hele weekend. Je bent vrij om de ceremonies apart te volgen of in één groot weekend.

Prijs voor de zweethut: 80€

Prijs voor het hele weekend (vrijdag tot zondagavond): 320€ (300€/pp koppelkorting)