Back to All Events

MAROKKO- 6-daagse vrouwen retreat


  • Tissa Centre Essaouira Marokko (map)

Marokko

Raast het leven aan je voorbij, voel en weet je het soms even niet meer… wil je graag thuiskomen bij jezelf en die ruimte ervaren…. Heb je nood aan een plek die verstilt en je spontaan dichterbij jezelf brengt ? een 6daagse onder vrouwen in Essaouira (Marokko) ademt dit alles in en uit. Tissa centre is gelegen op een heuvel nabij de zee die je hart niet onberoerd laat. De aanwezigheid van spirit Natuur maakt verbinding mogelijk, het aanschouwen van het natuurspektakel, de dansende zee, de wind die speelt met ons haar,  het zand onder onze voeten…gewoon in connectie staan met al wat is. Essentiële levensvragen vallen er samen in zachtheid en simpliciteit, een lach en een traan van ontroering. Toelaten geraakt te worden door zoveel Spirits, in en romdom ons. Het spreekt voor zich dat de Natuur sterk inwerkt op ons tijdens deze retreat. De natuur spiegelt ons deel dat wat we niet meer zagen of voelden, wij zijn net als die Aarde, die zee in alle schoonheid en kracht. Centrum Tissa Musico Therapie is zo bijzonder voor mij omdat Ema’a Drolma Mata, mijn initiatrice samen met Francoise daar ooit de eerste steen legde voor een ceremonieel werk als basis voor en door Marokkaanse vrouwen. De Tijd nemen onder vrouwen, de gedragenheid voelen, en de zorg ontvangen van mekaar en de toegewijde medewerkers verbonden aan de plek, blijven bij iedereen nazinderen. De stilte, de trance ervaring, het lichaam voelen, diepe rust beleven, delen wat er leeft in t moment en elke dag voelbaar is… tijd doorbrengen met jezelf ligt aan de basis van deze transformerende reis naar binnen, waar integratie alle ruimte krijgt, Herontdek jezelf en kom thuis voorgoed.

Begeleiding: Françoise Rambaud & Juanita Pyl