ALCHEMISTISCH DRUMMEN

doorheen de djembé 

Marijn De Wit, in het verleden medeoprichter van de Djansa school voor Afrikaanse percussie en dans. 10 jaar gaf hij les en specialiseerde zich in binnen en buitenland in West-Afrikaanse percussie. Hij volgde 7 jaar intensief les bij meesterpercussionist Mamady Keita, alsook bij Patrick Huyghe en volgde tal van stages in Afrika en België bij oa Madou Fané, Ibrahima Sarr, Zoumana Dembélé, Sidiki Camara, Sega Sidibé, Souleyman camara, Ibrahima Diabaté en Babara Bangoura. Hij begeleide ook de lessen Afrikaanse dans van Brahima Coulibaly.

4603129313_351x233.jpg

Percussie spelen op de djembé

Percussie spelen is heel toegankelijk en is daardoor een effectieve metafoor voor samenwerking en afstemming; binnen een korte tijd ontstaat er een swingend ritme. De djembé is het ideale instrument om te gronden, om met je beide voeten op aarde te komen, het ritme te voelen in je buik en je eigen kracht te leven. Een ritme wordt bekomen door verschillende begeleidingen samen te spelen, door af te stemmen op elkaar vindt het geheel automatisch een balans. Dat wekt verbazing en maakt veel energie los in een groep! Door je over te geven aan het geheel ervaar je dat het geheel meer betekent dan de som der delen. West-Afrikaanse percussie of djembé spelen is zeer fysiek, en zorgt voor een wegvloeien van stress, en spanningen. Je kunt je volledig uitleven, en naarmate de snelheid wordt opgedreven, wordt de intensiteit steeds groter. Afrikaanse ritmes zijn opgebouwd uit polyritmieken, wat wil zeggen dat er verschillende begeleidingen op verschillende instrumenten nodig zijn om tot een compleet ritme te komen. Ik leer je communiceren met 'muziek' doorheen heel je lichaam, je ademhaling, zang, ritme enz.

Alchemistisch drummen - drumtherapie

De lessenreeks Afrikaanse percussie is een onderdeel van het 'Alchemistische drummen'. Het bevordert de samenwerking van alle hersendelen, is goed om stress los te laten, van een burn-out af te geraken en nog veel meer.

De sessies drumtherapie zijn individuele sessies of worden als aparte workshops aangeboden in ons programma. In deze djembé-sessies zit de alomvattende en diepgaande werkwijze van het alchemistisch drummen (transformatie), geïntegreerd.

4632863786.jpg

Djembe voor iedereen

Deze sessies worden in een pyramidesysteem gegeven, dwz dat zowel de absolute beginner als de gevorderde speler hier aan zijn trekken kan komen. Het is niet nodig om een eigen djembé te bezitten, maar het kan wel handig zijn om thuis te oefenen. Deze groep richt zich op mensen die de ervaring van het alchemistisch drummen willen beleven. Mensen die niet noodzakelijk een instrument wensen te bemeesteren maar eerder voor het fysieke en energetisch trasformerend effect van het 'spelen' gaan. Bewegen, zingen, djembé spelen in groep brengt heel wat vreugde mee. Je leert hier te werken met de aardende kracht in jezelf doorheen de djembé. Deze lessen kunnen vrij gevolgd worden en het is niet noodzakelijk elke les gevolgd te hebben.

Praktisch

  • Locaties: Momenteel zijn we nog op zoek naar een geschikte locatie om deze sessies weer aan te vangen

  • Data 2018:

  • Aanvang djembé: : 19u tot 20u 30

  • Aanvang Breathing Sounds: 20u30 tot 22u

  • Prijs:: 20€ per les (cash per les) of 30€ indien je combineert met Breathing sounds (19u tot 22u)