The Circle of Medicine Men

Sjamanistische cirkels voor broeders, vaders, grootvaders,… MANNEN

Voel je een nood om meer ruimte te maken in en voor jezelf? Laten we dan samenkomen om deze ruimte te scheppen waarin voelbaar is dat dat wat leeft in ons, mag “zijn” zonder oordeel. Elkaar zien, voelen, horen, elkaar beleven vanuit een dieper verlangen naar authenticiteit. Door samen te komen, te “zijn” kiezen we voor verbinding met al die delen in onszelf. Laat de zachte kracht ontwaken !!!  Elke man heeft zijn 'weten', ervaringen, gevoelens, wijsheid en inzichten. Deze cirkels zijn een plek waar we kunnen uitwisselen en voelen, dit om de grote wereld waarin we leven beter te kunnen invoelen, relativeren en verzachten.

Heb je goesting om jezelf op de voorgrond te zetten, dan vormt dit cirkelmanifest het ideale platform, om de stoere maskers even op zij te zetten en zo tot diepgaande uitwisselingen te komen, dat kan op één van onze cirkels voor en door mannen. We komen bij mekaar in zweethutten, ceremonies, deelmomenten en veel meer. Er zijn weekend retreats maar ook dagcirkels.


Medicine Men dagcirkels

circle of medicine men dagcirkel.jpg

We bieden jou de mogelijkheid om geregeld samen te komen onder mannen. Deze mannencirkels zijn momenten om onder broeders te delen en te verbinden. We laten ons binnen dit werk begeleiden door de spirit van maestro Tobacco. We gaan in deze cirkels ook werken met de Icaro’s of sjamanistische medicijnliederen uit het regenwoud, maar ook met Breathing Sounds, een diepgaande ademtechniek die ons laag per laag dieper bij onze thema’s brengt. Dit zijn allemaal suggestieve vormen van wat ik je kan aanbieden op zo’n namiddag. We werken vooral met wat zich in het moment aandient bij de deelnemers en de spirits staan ten dienste om te ondersteunen waar nodig.

Werken met je partner (combinatie)

maxresdefault.jpg

Op hetzelfde moment dat we met onze broeders samenzitten, zal Juanita een soortgelijke cirkel voor vrouwen op de plek geven: Touch of Women. Hier zal zij ook met tobacco werken, dans, massage…wat nodig is in het moment. Je kan dus samen met je partner komen en ieder zal worden begeleid in zijn/haar ‘tribe’. Er wordt tevens een korting gegeven voor diegenen die met hun partner komen. Deze koppelkorting geldt ook voor als je bvb met je dochter/zoon/familie komt.

Pot-luck

d645cb20-667c-4eaa-826e-f32e9ea0d36e.jpg

Na ons gescheiden werk, komen we weer samen en delen we samen een maaltijd. Deze maaltijd of pot-luck is iets wat je zelf meebrengt. Ieder van ons neemt iets mee om te delen, en zo hebben we samen een rijkgevulde tafel voor iedereen.

Cacao (combinatie)

Na onze pot-luck volgt om 19u een verbindende cacao ceremonie. Waar mannen en vrouwen weer in de verbinding gaan en samen het leven vieren onder de begeleiding van Maestro Cacao en Tobacco. Je kan deze cacao ceremonie apart volgen of samen in combinatie met de namiddagcirkel. Volg je het geheel dan geniet je weer van een verlaagde prijs.

Praktisch

 • Locatie: Shamballa, Ten Bosse 75, Deinze

 • Prijs volledige dag (cirkel en cacao): 70€/pp (60€/pp koppelkorting)

 • 14u tot 22u

 • Opgelet: indien je de namiddagsessie meedoet, dien je te blijven tot het einde (incl. cacao) dit voor je eigen veiligheid om goed geaard huiswaarts te keren.

 • Aanvang:

  • The Circle of medicine Men en/of Touch of Women: 14u tot 17u

  • Cacao ceremonie: 19u tot 22u

 • Mee te brengen: makkelijke kledij dragen, pot-luck, eet die ochtend en middag zeer licht en goed drinken.


Medicine Men weekend retreat

Clipboard01.jpg

Dit weekend is een combinatieweekend bestaande uit verschillende sessies binnen ons sjamanisme-aanbod. We reizen van Noord-Amerika met de zweethut en tabaksrituelen naar de jungle van Zuid-Amerika voor een dieper werk met de spirits van het regenwoud om vandaar naar de Andes te reizen en de krachtige genezingen van de grootvader te ontvangen.

Deze sessies laten je vooral kennismaken met je zintuiglijke lichaam, zodat je de inwijdingen op een diepgaande manier ontvangt. Er is geen theorie voorzien, alleen voelen en leren door je diepere kennis.

Jarenlange ervaring met de verschillende sjamanistische praktijken uit het regenwoud geven me de kans om je dit magische weekend aan te bieden. Deze cirkels richten zich op mensen die duidelijk een grote stap voor zichzelf willen maken.

We krijgen verschillende momenten in ons leven als 'grote keerpunten'. Het is niet altijd gemakkelijk om op deze momenten helemaal door te gaan. De angst om het bekende los te laten en te durven springen. Hierin zal ik je begeleiden om je grootste potentieel te worden en je licht te laten schijnen als nooit tevoren.

PRAKTISCH

 
 • Start: Zaterdag om 10u tot zondag 17u

 • Begeleiding: Marijn De Wit

 • Prijs: 300 € (inclusief overnachting en maaltijd volgens dieet) (cash only)

 • Locatie: Hendrik Conciencelaan 32, Bonheiden

Programma

Sjamanistisch dieet

Het hele weekend zal er gegeten worden volgens het sjamanistische dieet uit het regenwoud. Ter voorbereiding van dit weekend kan je best minimum 4 dagen van te voren reeds dit dieet starten.

Dag 1: Zweethut & Tobacco (Purificatie)

sweatlodge2_759x496.jpg

NOORD-AMERIKA - Zaterdag

Je komt zaterdagochtend toe en bouwt samen met ons de zweethut op. Je verbind je met de elementen door het maken van een groot vuur. je leert communiceren met het vuur in en jou en rondom jou.

Voor we de hut betreden houden we een purifiërende waterceremonie met een bloemenbad. Bij the white arrow is een zweethut niet zomaar een zweethut, het omvat veel meer dan dat, het is een totaalervaring met veel diepgang.  Geen enkele transformatie heeft ook maar enige waarde als je ze niet neerzet hier op aarde, in je lichaam, in de materie ook...de daadkracht!  We kunnen veel potentie voelen in het leven, die ons rijkhalzend doet uitkijken naar wat ooit komen kan... maar niemand kan de angst inschatten voor de groeipijnen tijdens dit proces.  Het voelen van de leegtes tijdens het loskomen van iets wat diep geworteld zit in jouw hele wezen.  Patronen die als blauwdrukken zijn vastgenaaid in elke cel van je lichaam... om deze los te krijgen gaat ieder van ons doorheen een intens proces.  Graag begeleiden we jou op deze weg doorheen de zweethut en de klankbelevingen.  

31394860_10157090743858840_7032996615328645929_n.jpg

De zweethut brengt je op een zeer doelgerichte manier naar jouw werkpunten of valkuilen.

Het inzicht is er instant, je kan het meteen delen en de ballast afgeven aan moeder aarde.   Er wordt ruimte gemaakt in jou om het nieuwe te ontvangen.  Vanuit het geborgen gevoel van samenzijn in de zweethut, krijgen we het gevoel dat alles mogelijk is en dat het nu eindelijk allemaal zal worden zoals we wensen.  Energie wordt vrijgemaakt, thema's worden aangeraakt, er zijn openingen gemaakt, nu kan je echt aan de slag.  Daarom werken we tijdens de hut ook veel met klanken en spiritsongs uit het regenwoud.  De klanken brengen jou verder op je pad, dieper in je proces en openen beetje bij beetje meer en meer jouw hart, zodat je ware potentieel komt bloot te leggen.

Samen de zweethut opbouwen en het vuur aansteken legt reeds de eerste verbinding. Het vuur heeft een bijzondere helende werking op ons lichaam en geest.  Enkele uren bij een groot vuur zitten kuist onze lever helemaal op, het geeft ook een sterke focus op jouw innerlijke kracht en brengt je in éénheid met jezelf. Je leert het element vuur te voelen in jou.

Voor het binnengaan van een zweethut worden de deelnemers telkens energetisch gereinigd (smudge), met bvb salie.  Tijdens het werk met de sjamanen in Peru hebben we gemerkt dat de meest afdoende manier om dit te doen, ging via een bloemenbad.  We verzamelen samen met de deelnemers, mooie bloemen, kruiden en planten op de plek waar we zijn en doen deze in een grote pot water.  Hier worden nog extra weldadige essences aan toegevoegd.  Met dit water wordt je voor het binnengaan van de hut afgespoeld.  Zodat eventuele ladingen die je meeneemt van je job, ladingen die je meeneemt van je job, familie , het verkeer, de stress, reeds mogen afgeworpen worden voor het binnengaan van de hut.

shamanblabket_grande.jpg

Tijdens de verschillende rondes in de zweethut wordt er gewerkt met de tobacco rustica als sterke purifiërende plantteacher.  In de loop van de dag wordt er van de pure tobacco bladeren een aftreksel gemaakt.  Deze planten hebben niets meer te zien met de tabac die je bij ons in het westen vind.  Het gaat om de pure bladeren, een zeer hoogwaardige kwaliteit medicijn.  Dit tabacwater wordt vervolgens in zeer kleine hoeveelheid binnen genomen langs de neus of keel.  De kracht van dit medicijn werkt instant met een zeer aardend en purifiërend effect.  Het opent je derde oog chakra als ook je corona, maar het brengt je tevens sterk op aarde in je lichaam.  Het zorgt voor helderheid en tevens voor bescherming .  Bescherming tegen andere invasieve energieën.  In het nemen van de tabac ben je geheel vrij.   Tevens werken we ook met weldadige kruiden en tincturen (menthol, zwarte kopal, sali enz.)

breathe.jpg

BREATHING SOUNDS

Zaterdagavond (rebirthing)

Ter voorbereiding van het nachtelijke werk gaan we een diepgaand ademwerk aan. Transformerend ademen of Rebirthing wordt bij ons in een nieuw jasje gestoken.

Onze jarenlange ervaring met soundhealing, helende klanken en lichaamswerk, heeft deze unieke manier van rebirthing gecreëerd. We passen onze vaardigheden op vlak van klank toe tijdens jouw diepgaande ademwerk. De begeleiding met verscheidene instrumenten van over de gehele wereld, oeroude icaro’s en spiritsongs, maken jouw ervaring nog dieper en meer geaard.

Rebirthing is in hoofdzaak een ademhalingstechniek dewelke tot doel heeft op eenvoudige wijze contact te maken met de eigen levensenergie. In praktische zin is het de verbinding van de inademing met de uitademing in een voortdurend ontspannen ritme. In een reeks van sessies onder begeleiding wordt ernaar gestreefd de ademhaling te bevrijden van blokkades, zodat er een natuurlijke, volledige ademhaling ontstaat. Het aantal klachten waarvan je jezelf dankzij rebirthing zou kunnen genezen, is niet min: stress en angsten, geboortetrauma's, verslavingen, eczeem, rugklachten, migraine, fantoompijn, angst...

Nachtelijke ceremonie (lichamelijke healing)

03mistico.jpg

ZUID-AMERIKA - Regenwoud - Zaterdagavond

Om 20u start de sjamanistische nachtelijke ceremonie. Hier komt al het voorbereidende werk samen en werken we de hele nacht door op jouw thema's en die van de groep. We werken met de energie van het regenwoud, doorheen gezangen en muziek. De nacht is de perfecte sfeer om diep te gaan, doorheen onze half/slaap. Tijdens dit 4-dimensioneel ligconcert, beleef je een intense soundhealing.  We werken hier met allerlei instrumenten, zorgvuldig en intuïtief uitgekozen in het moment om de groep zo precies mogelijk te begeleiden op de reis naar binnen.  De energie van de icaro's (spiritsongs uit het regenwoud), zullen jou meenemen naar jouw dieptes en hoogtes om zo alle informatie over jezelf te verzamelen die op dit moment van belang is. Diep in de nacht is er ook ruimte voor een healingsronde waar we samen met jou in co-creatie werken rond jouw persoonlijke thema.

Dag 2 ZUID-AMERIKA (Spirituele healing)

968_397897_477876422286019_212583369_n.jpg

ZUID-AMERIKA - ANDES - Zondag

We sluiten dit intense retreat met een reis naar de bergen van de Andes. Ik laat je kennismaken met de spirits van de bergen en de wijsheid van de Queros. Samen zullen we ons verbinden met de grootvader van de plantspirits. Deze zal werken met de vuurkracht in ons. Onze mannelijke kracht om er te staan, te dragen, te handelen, te spreken...als krijgers van het licht. We starten deze ceremonie in de ochtend rond 10u. We zullen ons verbinden met de elementen en tevens samen een despacho maken. Een bijzonder ritueel uit de Andes waarbij we een offerande doen, waarin we al het overbodige kunnen loslaten wat we in ons leven gemanifesteerd hebben. Loslaten was de boodschap het hele weekend lang...vanbij de fysieke purificatie in de zweethut naar de lichamelijke healing zaterdagnacht tot de diepgaande spirituele genezing op zondag. Een krachtige reeks rituelen en ceremonies die jou weer bij je mannelijke potentieel zullen brengen. Jouw oerkracht zien, voelen, ervaren en aanvaarden...broeders onder mekaar

AHO