4634752984_404x258.jpg

TOBACCO

De Tobacco Rustica , heeft weinig te maken met de tabak om te roken die je in de lokale winkel vindt. Voor ceremonieel gebruik werken we met de pure Tabak uit het regenwoud. De gedroogde bladeren worden in de grond gefermenteerd. Het einde van het proces geeft een zeer sterke en krachtige tabak. Het sjamanistisch gebruik van deze Tabak om te roken staat bekend onder de naam: Mapacho. In de cacao ceremonies roken wij niet, maar soms is het nuttig om rook te blazen om de lucht van zware energie te ontdoen of de geest van iemand te kalmeren. De tabaksrook wordt meestal gebruikt tijdens de rituelen van genezing en zuivering. Tabaksrook wordt ook nooit geïnhaleerd, dit is een gewoonte die we vooral in het westen zijn gaan toepassen, maar die niets te maken heeft met de sacrale ceremonies uit verschillende culturen. In ons werk en voorbereiding met de heilige Tabak leggen we de gefermenteerde bladeren in zuiver water om te rusten voor een dag, zodat het water langzaam al haar geneeskrachtige eigenschappen kan absorberen. Bij het snuiven van tabakswater door de neus kan de totale ervaring, maar een paar minuten duren, terwijl de ervaring van het drinken van de Tabak in andere settings kan doorgaan voor enkele uren.

4623131614_282x216.jpg

In het regenwoud gaat men ook meestal een grondige purificatie uitvoeren alvorens in een dieet of andere ceremonie te stappen. Er wordt dan een beetje tabakswater gedronken en vervolgens enkele liters water. Een grondige opkuis is wat volgt.

We raden aan om Tabak langzaam in te nemen wanneer het door de neus wordt genomen, omdat deze fase voor de eerste keer wat beangstigend kan zijn, maar snel wordt het gevolgd door een tweede fase waarin de energie van de plant zich binnen het systeem optrekt. Het zou kunnen voelen alsof je wordt opgetild door een golf van energie. Al in die fase begint de energie van de Tabak zich te richten op energieblokkades, terwijl het bewustzijn sterk wordt verhoogd waardoor deze blokkades makkelijker voelbaar zijn. Op dat moment is de ervaring op zijn hoogtepunt, het kan aanvoelen alsof je in de nul-zwaartekracht van een achtbaan hangt. Bewustzijn is dan op het hoogste niveau en in deze fase is de verwijdering van energetische blokkades eveneens op zijn hoogste. Met deze fase komt ook het gevoel van verbondenheid naar boven. Het is alsof de Tabak de barrières van gescheidenheid verlaagt. Dan begint de energie van de Tabak langzaam in de vierde fase te ontbinden tot er een vrede en rust ontstaat. Deze laatste fase is een staat die in wezen het resultaat is van het verwijderen van lagere energieën uit het energiesysteem. Het is deze fase waarin men dieper in het lichaam zakt en er een sterke aarding optreed.

4634752983.jpg

Andere toepassingen

Rapé is heilig sjamanistisch snuifmedicijn, dat in het Engels 'ha-peh' wordt genoemd. Het staat ook bekend dat het door sommige Westerse mensen terloops wordt aangeduid als 'hape', 'hapi' of 'rapay'. Merkwaardig genoeg wordt Rapé niet gesnoven of geïnhaleerd. In plaats daarvan wordt het toegediend (geblazen) in de neusgaten met een speciale blaaspijp genaamd "Kuripe"

Het zijn zeer zeldzame, heilige, krachtige, kostbare, diep genezende en reinigende wondermiddelen. Ze zijn gemaakt in een zeer sacraal en arbeidsintensief proces en bestaan uit verschillende medicinale planten, bomen, bladeren, zaden en andere heilige ingrediënten uit de Amazone. Sommige soorten snuiftabak worden gemaakt door verschillende inheemse stammen, die afkomstig zijn uit verschillende Zuid-Amerikaanse landen - voornamelijk Brazilië en Peru. Traditioneel worden ze aangebracht met behulp van een pijp gemaakt van bamboe of bot, die aan beide kanten door elk neusgat wordt geblazen. Wij suggereren enkel om deze heilige Rapé te gebruiken in ceremoniële settings, onder een degelijke begeleiding. - rechtop zittend, met gekruiste benen of in een stoel met gesloten ogen na het aanbrengen. Ook is een langzame ademhaling na aanbrengen via de mond / neus van groot belang.

De rapé helpt bij het re-aligning en opent al je chakra's, Verbetert uw aarding, brengt elke ziekte op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, opent het derde oog, ontverkalkt de pijnappelklier , wist elke mentale verwarring, maakt negatieve gedachten los, verwijdert alle entiteiten, verbindt je met je goddelijke ademhaling en verheft je verbinding met Spirit.

4634753083.jpg

Het kan zijn dat je kan braken van de rapé, of dringend naar het toilet moet, ook zal er overollig slijm vrijkomen uit neus en mond...dit is een grote zuivering; gewoon toelaten. Waar vastzittende energie, ziekte en toxines worden vrijgelaten uit je energetische en fysieke lichamen. Elk type snuiftabak heeft verschillende vibraties, tonen, kwaliteiten, subtiliteiten en zeer verschillende effecten op het energetisch veld - het zijn krachtige plantteachers, waaraan je vragen kunt stellen of specifieke intenties hebt voor elke heilige sessie.

De "klap" is vrij krachtig en niet specifiek aangenaam. Het kan nogal schokkend zijn.

Rapé is grijs, groen tot zandkleurig, zeer fijn en droog stof. Het wordt traditioneel bereid door ceremoniël inbeuken (slaan) van Tabaco (N. rustica) met as van bomen, gevolgd door het geduldig filteren door een fijn gaas, resulterend in een stof zo fijn als 125 micron. Een taak die enkel is weggelegd voor de hoofdsjamaan van het dorp, een ceremonieel gebeuren dat weken kan duren voor het maken van ongeveer 1kg Rapé. De andere sjamanen verzamelen de nodige ingrediënten. De gebruikte soorten van Tabaco zijn niet de algemeen bekende N. tabacum, maar N. rustica. Gezien de potentie van de tabak, Nicotiana rustica, die sterker en donkerder is dan Nicotiana tabacum, kan het hoger bewustzijn en aardingseffecten opwekken.

De as die het tweede belangrijke component in een Rapé is, komt van de schors van een verscheidenheid aan medicinale of heilige bomen. De productie en keuze van as en de exacte samenstelling en verhouding van ingrediënten blijven vaak een geheim van de stam.

Zuid-Amerikaanse sjamanen gebruiken tabak als een heilig, heilzaam medicijn en er bestaat een zeer nauw verband tussen tabaksgebruik en sjamanisme dat weinig gemeen heeft met onze westerse manier van tabaksgebruik. Inheemse stammen gebruiken tabak tijdens ceremoniën.

4634752985_228x306.jpg

Effecten en gebruik

Het gebruik van Rapé heeft veel verschillende doelen voor inheemse stammen, bv voor vrouwelijke riten rond vruchtbaarheid, puberteit, stammen, inwijdingsrituelen, sociale en helende ceremonies. Toch heeft elke stam zijn eigen gebruiken: sommigen passen het dagelijks toe na het ontbijt en het avondeten, andere stammen gebruiken het drie keer 's nachts. Een typische Rapé-ceremonie betreft een wederzijds gebruik door twee personen. De Rapé wordt hoog in de neusgaten opgeblazen met een pijp gemaakt van bamboe of bot. De intense slag focust de geest onmiddellijk, stopt het kwebbelen en opent de volledige bevrijde mindspace voor je intenties. Blazen met de Tepi betekent een intieme verbinding tussen de Rapé gever en ontvanger. Beide zijn nauw met elkaar verbonden via mond, neus en ademhaling. Beide openen zich voor de andere geest en de intentie toestaan om binnen te komen, waardoor de genezing kan plaatsvinden. De essentie van dit ritueel hangt niet af van de kracht van het blazen, maar of je jezelf kunt toestaan in verbinding te gaan terwijl je dit doet en daardoor de ontvanger krachtiger maakt. Deze 'blaasrituelen' zijn van groot belang in de sjamanistische traditie, die de helende energie van ademhaling (ook bekend als 'Soplada' - wat betekent dat hij helende energie verspreidt) als een belangrijk hulpmiddel voor genezing beschouwt. Bovendien helpt dit om emotionele, fysieke en spirituele ziekten los te laten en negativiteit en verwarring te verminderen, waardoor een grondige basis voor de spirit mogelijk wordt. Op dezelfde manier gebruiken sjamanen Rapé om zich opnieuw aan te passen aan hun energiekanalen en hun hogere zelf, en om hun verbinding met de wereld en het universum te intensifiëren. Bovendien maakt Rapé de weg vrij om het lichaam te ontgiften en alle overtollig slijm, gifstoffen en bacteriën op te ruimen, en zo bij te dragen aan de bestrijding van verkoudheid en snotterende neus. Bovendien stimuleert Rapé de geest met zijn nicotinische inhoud die op zijn beurt a.o. epinefrine, acetylcholine en dopamine bevat, ter ondersteuning van een verhoogde focus, aanwezigheid en intuïtie.

4634754153_476x322.jpg

Medicinale waarden

Voor inheemse Amerikanen wordt tabak medicinaal gebruikt als een remedie tegen bepaalde ziekten, zweren, wonden, als bescherming tegen insecten en ook als een pijnstillende verdovende stof die vermoeidheid, pijn, honger en dorst verlicht. Rapé komt diep in de neusgaten terecht en ruimt daarbij het resterende slijm op en oefent terwijl krachtige antibacteriële effecten uit.

Het moment na inname

4634753082.jpg

Snot en slijm vinden hun weg naar buiten: eerst door de neus, later als flegma door de keel. Het is heel belangrijk om de uitgaande stroom toe te laten, omdat het slijm en de vloeistoffen je fysieke en etherische afval ermee zullen meesleuren, zodat je er vanaf komt. Forceer het niet en slik het niet door. Adem alleen maar door de mond na de eerste toepassing. Als de dingen dan zijn gekalmeerd, adem dan zachtjes uit via de neus. Na een tijdje ademen begint het te druppelen en kan de neus worden gereinigd. Na een tijdje kunnen de overblijfselen terug in de keel vallen. Het is belangrijk om deze phleghm weer in de mond te stoppen en uit te spuwen. Dit kan wat hoesten nodig hebben, maar het is zeer noodzakelijk en lonend. Dit laatste proces van spuwen van het slijm is een grote laatste bevestiging van de verdreven negativiteit die fysiek en visueel het lichaam verlaat en wordt teruggegeven aan moeder aarde. Als u zich duizelig en onwel blijft voelen na het gebruik van Rapé en uiteindelijke zuivering, is het aan te raden om wat water, niet-cafeïnethee of vruchtensap te drinken en met uw ogen dicht te blijven, zowel liggend als zittend. Het water zal je lichaam hydrateren en helpen bij het verwijderen van alle gifstoffen die nog steeds worden uitgescheiden.