4634752984_404x258.jpg

TOBACCO

De Tobacco Rustica , heeft weinig te maken met de tabak om te roken die je in de lokale winkel vindt. Voor ceremonieel gebruik werken we met de pure Tabak, vers uit het regenwoud. De Tobacco als plantteacher is aanwezig in haast al ons ceremonieel werk, soms worden de bladeren in water gelegd, gedronken of opgesnoven. Soms wordt de tobaccorook gebruik om het energieveld te beroken, clearen of smudgen (soblado). En ook werken we in specifieke ceremonies met de tobacco in de vorm van rapé.

Verschillende ceremonies

Op deze pagina vind je de verschillende ceremonies waarbij de Tobacco centraal staat als plantteacher. Druk je op ‘meer info’ dan zal je worden doorverwezen naar de betreffende pagina over de workshop, sessie of ceremonie, waarlangs je kan inschrijven en meer info bekomen.

4623131614_282x216.jpg

ICARO-Ceremonies

Icaro’s zijn magische liederen die de plantspirits begeleiden. Tijdens deze bijzondere ceremonies gebruiken we de Tobacco als plantteacher om dieper te zakken in onszelf. Vanuit deze verhoogde staat van bewustzijn wordt het makkelijker om Icaro’s te voelen, te begrijpen en te capteren. Dit is een geheel nieuwe manier van aanleren hier in het Westen en vraagt wat

van ons aanpassingsvermogen. Hier gaan we liederen aanleren volgens de oude tradities doorheen initiaties over ‘overdracht. Tijdens deze sessies wordt de Tobacco gebruikt in de vorm van de Rapé. Wens je meer te weten over de Icaro ceremonies klik dan door via deze link. Via de pagina van de Icaro-ceremonies kan je ook nog doorklikken naar nog diepgaandere info begreffende de ICARO.

Afbeelding10.jpg

thumbnail_.facebook_1544609713229.jpg

TOUCH OF WOMEN

Touch of Women nodigt jou uit om gewoon te zijn, samen vrouw zijn. Deze krachtcirkels, begeleid door Juanita, zullen de herinnering doen 'ontwaken' over datgene wat wij vrouwen eens allemaal deelden in ons liefdevol en veilig samenzijn. Tijdens deze vrouwencirkels kan er gewerkt worden met massagetechnieken, dans, zang, persoonlijke healings, en veel meer. Tijdens dit ceremonieel vrouwenwerk wordt gebruik gemaakt van Maestro Tobacco in de vorm van Rapé.

Raadpleeg de ‘Touch of Women’ pagina voor meer informatie over komende sessies.


medicine men_kleiner.jpg

The Circle of Medicine Men

Deze krachtcirkels enkel voor mannen, waar we als broeders onder mekaar, samen een diepgaand aardend en transformerend werk neerzetten voor het gehele mannelijke collectief. Deze namiddagcirkels gaan meestal tegelijk door met een Touch of Women, zodat je ook als koppel kan deelnemen, de vrouwen bij Juanita en de mannen bij Marijn. Deze kleinere namiddagcirkels worden ceremonieel begeleid door Maestro tobacco in de de vorm van de Rapé. Elk seizoen is er tevens een Medicine Men-retreat. Een diepgaand weekend, waar we werken met de spirits van de Andes, de Lakota en de Amazone. Meer info vind je hierl


received_2024482307637191.jpeg

Cacao ceremonies

De Tobacco is altijd aanwezig op onze cacao ceremonies. Deze krachtige spirit wordt ingezet als het persoonlijke werk al goed naar binnen is gaan nestelen. Wanneer je bij je diepere stukken komt kan de Tobacco je helpen om de zwaarte af te voeren, om door blokkades te breken en los te laten. In onze hartverbindende cacao ceremonies wordt de Tobacco in vloeibare vorm gebruikt. Deze manier geeft een onmiddellijk aardend en purifiërend effect op lichaam en geest. Alles over onze cacao ceremonies vind je hier terug.