31394860_10157090743858840_7032996615328645929_n_Wondershare.png

Zweethut

De Zweethut is een zuiveringsceremonie die in veel culturen wordt uitgevoerd. In onze ceremonies mengen we de traditie van Noord-Amerikaanse Sweatlodge met de sjamanistische Icaro-healing van het regenwoud in Peru. De voorbereidingen voor de zweethut worden op een "sacrale manier" uitgevoerd, van het schoonmaken en verzorgen van het terrein, tot het bouwen en verzorgen van het vuur om de stenen te verwarmen, de hut te bedekken of aan te kleden. Tijdens de ceremonie worden verwarmde stenen in het midden van de hut geplaatst, terwijl de begeleider de mensen begeleidt in gebed, lied en persoonlijke uitdrukkingen. De begeleider zal rituelen met heilige kruiden en water gebruiken. De zweethut, die de baarmoeder van Moeder Aarde vertegenwoordigt, is een heilige ruimte om te vragen om genezing, vergeving, hoop, visie, dankbaarheid en om te vragen om iets anders dat je misschien nodig hebt tijdens je reis van verandering.

De zweethut versterkt de elementen van ons wezen met de vier elementen water, lucht, vuur en aarde. Elk element zorgt voor een balans in ons leven door gebed en zuivering. Als je deelneemt aan de ceremonie, word je gezuiverd door het ademen, mediteren en het delen van woorden, gebeden, liederen en verhalen vertellen.

Een zweethutceremonie is een zachte en zorgzame benadering van de reiniging van je geest en lichaam. Door de ervaring wordt je lichaam gereinigd van de gifstoffen, wat helpt bij het ontstressen van je mentale, emotionele, fysieke en spirituele welzijn. De veilige omgeving stelt je in staat om met alle culturen je grotere kracht te vinden.

Net als het schillen van de ui gaan we laag per laag, dieper. De hitte zal fungeren als een triggerpunt voor wat je voor jezelf verborgen houdt. Hier gebeurt het diepgaande persoonlijke werk. Door deze moeilijke momenten gaan we samen, door delen, zingen, ademen, zweten ... loslaten, transformeren om opnieuw herboren te worden. Het inzicht is onmiddellijk, je kunt de ballast onmiddellijk aan moeder aarde geven.

31404126_10216449914023561_2286587017263316992_n.jpg

Er wordt ruimte in je gemaakt om het nieuwe te ontvangen. Samen creëren we een veilig gevoel van samenzijn. Energie wordt vrijgegeven, thema's worden aangeraakt, openingen worden gemaakt, nu kun je echt aan de slag. Daarom werken we ook veel met geluiden en spirits uit het regenwoud tijdens de sessie. De klanken brengen je verder op je pad, dieper in je proces en openen geleidelijk meer en meer je hart, waardoor je ware potentieel wordt onthuld. Samen bouwen we als een stevige groep de zweethut en maken we een grote vuur. We bouwen onze heilige ruimte!

20160513_164540.jpg

AGUA DE FLORIDA -
WATER SMUDGE

Voordat je een zweethut binnenstapt, worden de deelnemers energetisch schoongemaakt (smudge), met bijvoorbeeld salie. Tijdens het werk met de sjamanen in Peru merkten we dat de meest geschikte manier om dit te doen was door een bloemenbad. Samen met de deelnemers verzamelen we ter plekke prachtige bloemen en zetten ze in een grote pot water. Hier worden extra heilzame essenties toegevoegd. Met dit water wordt u afgespoeld voordat u de hut binnengaat. Zodat zware bagage die u meeneemt van bvb familie, verkeer, stress, al kan worden afgeschud voordat u de zweethut binnenrijdt.
Dit geeft je een intens gevoel van 'geworteld zijn in het moment' en geeft je kracht en moed om de sessie te beginnen.

Mauro-Reategui-Perez-Artworks-AVL-44_Wondershare.png

TABAKSECEREMONIE EN helende KRUIDEN

Tijdens de verschillende rondes in de zweethut werken we met de Tobacco als een sterk reinigende plantendocent. In de loop van de dag wordt een infusie gemaakt van de zuivere tabaksbladeren. Dit tabac-water komt dan in een zeer kleine hoeveelheid langs de neus of keel binnen. De kracht van dit geneesmiddel werkt onmiddellijk met een zeer aardende en zuiverende werking. Het opent je derde oogchakra en je corona, maar het brengt je ook in een sterk geaard gevoel. Het zorgt voor duidelijkheid en ook bescherming. Bescherming tegen andere invasieve energieën.

VERSCHILLENDE soorten VAN zweethutCEREMONIES

30420117_10157090744068840_602905366827781177_o.jpg

GEMENGDE ZWEETHUT

Een gemengde zweethut laat ons het goddelijke vrouwelijke en mannelijke voelen en zien in ieder van ons. We voelen de diepe verbondenheid met de ander, we voelen en begrijpen elkaars verdriet en angst rond het zijn van een echte man en een vrouw. Het diepe respect en mededogen voor elkaar maakt ons mannen en vrouwen een vollediger wezen. Klaar om elkaar te ontvangen en te respecteren in liefde, zonder oordeel, dat alleen gebaseerd is op het gewicht van het verleden. Samenvoegen in elkaars energie en zien dat er alleen 'dit' is en dat we allemaal verwant zijn.

GESCHEIDEN VROUWEN- EN MANNEN ZWEETHUTTEN

De heilige eenwording van de man en de vrouw is ons grote leven-werk samen. Om daar te komen, moeten we onszelf beter leren kennen. Dat is de reden waarom het ervaren van een aparte zweethut voor mannen en vrouwen zo genezend is. Om broers of zussen te ontmoeten, te delen, om elkaar te voelen, om elkaar te ondersteunen, om te zingen, om te luisteren en om gewoon te zijn. Een helende ervaring van je heilige mannelijkheid en vrouwelijkheid.

sharifahmarsden-sweatlodge-600x506.jpg

PRIVÉ ZWEETHUT

Een privé-zweethut kan worden geregeld voor een groep mensen die elkaar kennen en graag samen dit evenement willen ervaren. Bijvoorbeeld: u en uw vrienden, met familie, met collega's enz. Deze sessies zijn gesloten voor externe deelnemers. Het minimum aantal deelnemers voor een privé-zweethut is 10. Deze privéceremoniën worden vaak georganiseerd voor speciale gelegenheden: verjaardag, communie, transformatieceremonie, elke vorm van viering van herdenkingsceremonie.

Dit is een unieke ervaring om te ondergaan samen met mensen van wie je houdt, of die je wilt verbinden op een dieper niveau. Deze ceremonies worden door jou als facilitator geregeld. Je krijgt je groep samen met een minimum van 10 deelnemers. we bespreken samen de juiste prijs. Normaal betalen de deelnemers hun deelname afzonderlijk, maar in sommige gevallen wil de organisator alles zelf betalen, bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje.

HOE JEZELF TE BEREIDEN

 • Gebruik alsjeblieft alleen licht voedsel op de dag van de sessie.

 • Drink de hele dag veel water.

 • Neem voldoende rust

 • Breng een duidelijke intentie naar de ceremonie. Iets van en voor jezelf waar je aan zou willen werken, dit kan maar moet niet gedeeld worden met de anderen.

 • Iets dat je zou willen opofferen aan de geest van het vuur (tabak, een bedoeling op papier, ...)
  Kom met een open hart en geest.

 • Draag geen parfums op de dag van de sessie.


WAT MEE TE BRENGEN

 • Iets om in de zweethut te dragen of om in te zitten (handdoek, zwembroek, shorts, of niets ...)

 • Een handdoek en zeep om nadien te douchen

 • Een plastic tas voor de dingen die je buiten de cabine wilt achterlaten. Badjas om bij het vuur te wachten.