Breathing Sounds

Shamanic Rebirthing sessions

Rebirthing is in hoofdzaak een ademhalingstechniek die tot doel heeft op eenvoudige wijze contact te maken met de eigen levensenergie.
In praktische zin is het de verbinding van de inademing met de uitademing in een voortdurend ontspannen ritme. In een reeks van begeleide sessies wordt ernaar gestreefd de ademhaling te bevrijden van blokkades, zodat er een natuurlijke, volledige ademhaling ontstaat.


Breathing sounds = Sjamanistisch rebirthing

150456283753106.gif

Breathing Sounds is de benaming die wij binnen ‘The White Arrow’ gegeven hebben aan deze Rebirthing sessies. Onze achtergrond en opleiding ligt binnen de sjamanistische opvattingen en daarom kiezen we voor bijzondere uitgekozen muziek en live-begeleiding op sjamanistische wijze. De benaming ‘Breathing Sounds’ mag niet overgenomen worden, indien je zelf gaat ademsessies geven, waarvoor dank.

Ademtips

 • Rebirthing is een aangesloten ademhaling

 • met de nadruk op de inademing

 • zo intensief mogelijk in een duidelijk ritme

 • zo hoog mogelijk in de borstkas ademen, samen met de buik. Ideaal is te starten onderaan de buik, over het middenrif tot hoog in de borstkas, om vervolgens helemaal los te laten.

 • De inademing wordt niet op het hoogste punt vastgehouden, maar de uitademing volgt vanzelf ontspannen op de inademing.

 • Probeer bij de ontspanning of uitademing niet de lucht er traag uit te persen, open je mond en laat gewoon los. Dikwijls ontstaat het geluid van een zucht bij het uitademen, dit geluid kan je ook helpen om je sterker in je ritme te houden.

 • De ademhaling gebeurt niet te snel (geen fire-breath) en ook niet te traag. Ongeveer 3 tot 4 sec inademen is prima, loslaten gebeurt iets sneller. Als je te snel ademt krijgen de longblaasjes niet voldoende tijd om alle gezonde heilzame stoffen uit de ingeademde lucht te halen. Als je je min of meer aan dit ritme houdt, met behulp van de begeleider, gedurende een 10-tal minuten zal je lichaam het als het ware overnemen en gaat het vanzelf verder, op dat moment zit je goed in het ademproces.

 • We gebruiken dus werkelijk de wilskracht om te blijven ademen, om telkens weer te kiezen voor 'in beweging komen’, al zal ons hoofd daar telkens een stokje trachten tussen te steken.

ae56341659e7667fd40a0fc3290eeae9.jpg

Wat gebeurt er?

Lichamelijk:

 • Meestal kan je, door de intensiteit beginnen zweten en daarna weer afkoelen. De warmte is de verbranding van wat niet meer dient in je lichaam, en het koude is de integratie en het voelen van de ruimte (fragiel). Hou dus altijd een deken bij de hand.

 • Je vingers en gezicht beginnen te tintelen en veelal kunnen je handen en armen verkrampen.

 • Als je hier blijft doorademen, zal je merken dat na een tijd de symptomen verdwijnen en je je bijzonder ontspannen zal voelen.

Mentaal:

breathing 2.jpg

Je mind dreigt de controle te verliezen en wil daar wat aan doen; een soms voor de rebirthee onbewust gebeuren. De mind brengt de gebruikelijke methodes in stelling:

 • Je zal merken dat je minder begint te ademen (trager), of zelfs helemaal stopt, dit gebeurt met name in het begin van de sessie, als je nog niet lekker in je proces zit en je ademhaling nog niet de beslissende factor is. Je hebt dan de rebirther (begeleider) nodig. deze motiveert je steeds weer door te ademen.

 • Indien je een sessie in groep volgt kan je je gaan storen aan de ander; veeal geeft dat aan dat je er nog niet lekker inzit, zou dat wel het geval zijn, dan is de ander niet meer zo belangrijk). Breng je bewustzijn weer naar binnen en blijf vooral zo intensief mogelijk ademen. Als je dieper in je proces zakt zal je gaan voelen dat alles perfect is, ook de eerst zo storende omgevingsgeluiden.

 • Het komt in je op dat je er toch geen zin hebt, of dat je het niet nodig hebt, of dat het je toch niets doet, of wat lig ik hier nu raar te doen.

 • Je valt in slaap, dan behoef je jezelf geen rekenschap te geven van je vlucht.

 • Drama: sommigen denken dat als ze een beetje schreeuwen erg goed bezig zijn; veelal een gewoontepatroon. Je bouwt geen energie meer op maar je laat het ontsnappen. Rebirthing is geen drama, hoewel drama niet wordt uitgesloten, er is ruimte om je emoties te uiten als dat is wat werkelijk nodig is binnen jouw sessie.

Wat voel je en wat kan er gebeuren?

Uiteraard de tintels en de verkrampingen, maar soms ook een licht gevoel in je hoofd.

Na verloop van tijd, en dat kan al heel erg snel, kan er van alles gaan gebeuren: De pijntjes van alle dag kunnen de kop opsteken, je wordt je er bewust van en beziet ze niet langer vanuit de angst van je hoofd, je geeft ze een plaats en ademt ze uit. Al dan niet al de eerste sessie dienen zich de eerste serieuze problemen aan: De vader die te ver ging, de moeder die er niet was en dat allemaal in diverse vormen; de neiging bestaat om geheel en al in de emoties te gaan, de nadruk ligt dan echter toch op het blijven ademen, het proces gaat dan door, de emoties worden niet onderdrukt, een schreeuw en dan veelal een oerschreeuw kan het gevolg zijn, en daarmee soms ook het einde van de sessie. Problemen worden bijna letterlijk met een van de ouders uitgevochten: soms de moeder soms de vader : veelal resulteert een rebirthing in een snel en diepgaand resultaat, soms neemt het meer dan 10 sessies.

Ouder-Kind problematiek oplossen

protect_our_mother_earth_by_lhianne-d63y246_Wondershare.jpg

Problemen die men zogenaamd vergeten is, steken langzaam de kop op: je krijgt al ademend een bang voorgevoel: het zal toch niet waar zijn dat ‘dit of dat heeft plaatsgevonden’… Behoedzaam zal gehandeld moeten worden, de juiste beweging, aanraking dan wel woord op het juiste moment. Er is sprake van een vertrouwensband, een band van kwestbaar hart tot invoelend hart.

Je ademt door deze emoties heen ; je wordt ervan bevrijd, ze worden als het ware herbeleefd en uitgeademd; bevrijd en voldaan zakt men weg in ontspanning; er is meer ruimte,  je bent in je hart, jij ervaart en de mind kijkt toe en vraagt zich hoe dat toch allemaal mogelijk is. Bovendien ervaar je door deze methode de relativiteit van je mind:  je merkt hoe sterk je je gewoonlijk daardoor laat leiden en dat als je dat eens niet zou doen, en je hart zou volgen, je leven er anders uit zou zijn.

Probleem daarbij is dat we in een mindgeorienteerde maatschappij leven: het primaat van de intelligentie heeft zich vanaf de verlichting vast in het zadel geweten; het hart doet er niet zo veel meer toe, is bijzaak, wordt veelal verraden en verkocht. We worden geleerd slim te zijn, daarmee haal je hogere cijfers en niet met je vriendelijkheid, trouw, liefde etc. Daarop worden we niet gemeten, dat wordt niet bevorderd.

Wat gebeurt er energetisch?

th.jpg

Van alles: je verhoogt je energie en je richt het, niet alleen door het ademen maar ook door de schoonmaak; je bewustzijn verplaatst zich meer richting hart; met alle gevoelens van dien; soms krijg je beelden, je valt uit je denken; er gaat ervaren; je voelt alles, je hoort alles, je ziet anders; het gevoel is overweldigend; fantastisch, mensen weten niet wat ze overkomt; dit hadden ze nog niet eerder meegemaakt; soms is het gevoel zo weldadig dat je niet meer hoeft te ademen, minuten lang leef je dan van de liefde, om met een diepe haal weer te gaan ademen; soms ook is dat een herbeleving van je eerste ademhaling; zo was je het ademen, zo ben je de muziek die je hoort, ben je de ander die je aanraakt; je bent voldaan , niet verlangend, het is goed zo; je zindert nog een tijdje na.

Een rebirthing werkt rechtstreeks op het energieniveau. Dat wordt veranderd, verhoogd. Het aura wordt geschoond. Je wordt je bewust van die laag en ervaart die. Na de rebirthing ben je helderder, kun je meer genieten, voelt het leven meer als een feest aan; ben je speelse en meer in je hart.

Voor wie is Rebirthing?

Vrijwel voor iedereen: wie wil zijn energetische niveau nu niet verhogen, niet meer inzicht krijgen in de wijze waarop het functioneert; wie wil niet eens experimenteren met zijn energie en de relatie daarvan tot zijn gevoelens en gedachtes?

Is het voor mensen die willen veranderen? Veelal is dat wel een drijfveer. De manier van verandering is echter toch een verrassing: immers niet door te vechten met hetgeen wat je wilt veranderen, maar door ernaar te kijken en de beweegredenen ervan te doorgronden en te accepteren wat er is. Ontspanning en acceptatie resulteren in heelheid .

stress-prevention-rps.jpg

Burn Out

Is het wat voor die zich een burn out bezorgd hebben? In het bijzonder, allereerst om de energie weer aan te vullen maar en vooral om te bezien waarom ze een zo grondige roofbouw hebben gepleegd; waarom de ziel zo aan de duivel verkocht? Voor de lening, de eer, de baan, het autootje, omdat dat van je verwacht werd, uit gewoonte, uit angst misschien, of omdat je je plek nog niet vond en ga zo maar door.

Depressie

Voor degenen de een depressie hebben? Waarschijnlijk wel, hoewel niet geheel duidelijk in hoeverre sommige depressies genetisch bepaald zijn, en daarvan ondanks het definitieve karakter van het genetisch bepaalde een aantal weer opknapt als ze voor de lichtlamp gaan zitten.

Groei Bewustzijn

Voor hen die verder willen komen met zichzelf? Wel zeker, zowel degenen die iets uit te werken hebben, als degenen die een stapje willen zetten in hun spirituele ontwikkeling.

Hyperventilatie

Voor hyperventilanten? Zeker, want zij zijn de natuurtalenten: bij hen is de balans tussen materie en energie verstoord in die zin dat door angsten en stress het lichaam de energie niet meer toelaat: angsten en stress veroorzaken een beperkte ademhaling, die zorgt weer voor zo weinig zuurstof dat het lichaam daaraan een tekort krijgt, zodat hartkloppingen het gevolg zijn en uiteraard de versnelde ademhaling omdat ook energetisch een herstel moet plaatsvinden. Wat het lichaam en de ziel hier aangeven, wordt vervolgens onderdrukt; ook weer uit angst .

Trauma’s

Voor degenen die met oude trauma’s rondlopen? Ja. Zoals gezegd deze worden getriggerd, laten zich zien en verdwijnen door te ademen.

Therapie

Voor degenen die uitgepraat zijn met hun therapeut? Ja. De benadering van de mind is eenzijdig. Kan tot resultaat leiden echter zeker niet in alle gevallen. Met positieve gedachtes kun je je gevoel veranderen en daarmee ook je energie; een rebirthing begint juist aan de andere kant, de gevolgen op het gevoelsmatige en mindniveau zijn verzekerd.

Daarna

Je wordt gewaarschuwd voor de wereld als je buitenkomt; hoewel die dezelfde is als daarvoor, zul je deze anders ervaren, je bent opener en dus kwetsbaarder;
Je houdt je energie bij jezelf.


Persoonlijke sessie of sessie in groep

We begeleiden jou op een eerlijke manier en brengen je dicht bij je hogere zelf. Tijdens je persoonlijke reis bieden we sjamanistische zorgen om je zo goed mogelijk te begeleiden, dit gaat altijd samen met een diepgaande klanksessie.

In groep heb je als begeleider minder persoonlijke aandacht voor de rebirther, maar deze wordt wel gedragen door de energie van de groep. Een groep vormt zich op een bijzonder wijze, het is telkens een samenkomst van ‘zielen’. Men werkt in de eerste plaats met zichzelf maar eigenlijk werkt iedereen ook voor en door mekaar.