SANANGA

Sananga is gemaakt van de wortels en schors van de Tabernaemontana undulata struik een "melkhout" soort in de familie Apocynaceae, en komt rechtstreeks van de Amazone stammenvolken. Dit heilige en krachtige medicijn wordt gebruikt voor het helen van lichamelijke en geestelijke kwalen, door de geest van afleidende energieën op te ruimen en een volledig nieuwe manier van waarnemen en focussen toe te staan. Deze Sananga is doordrenkt met intenties van absolute duidelijkheid en focus.

26864125_197903930952409_1052746125481607168_n.jpg

Gebruik en medicinale effecten

De pure spirit van Sananga ondersteunt een diepe reiniging van geblokkeerde energieën op emotionele, fysieke en spirituele niveaus. Sananga kan uw energieën in evenwicht brengen en vergroten, en de wortels van uw ziekten en blokkades vinden, leidend tot een volledig evenwicht, focus en gemoedsrust. Bovendien zullen de druppels uw spirituele visie en bewustzijn vergroten en uw vermogen om de intenties van anderen te lezen vergroten. Sananga vergroot ook je lange afstandsvisie, wat belangrijk is voor visualisaties en voorspellingen van de toekomst. Afgezien hiervan worden de druppels ook gebruikt voor het genezen en verbeteren van een breed scala van oculaire problemen (Lambert et al 2010), zoals bijziendheid, diepte en kleurperceptie, definitie van beelden en nauwkeurigheid van detectie. Bovendien is dit magische medicijn aangewezen in gevallen van ernstige oogziekten, zoals glaucoom, staar en blindheid. Omdat deze druppels zulke krachtige effecten op uw visualisatie kunnen uitoefenen, worden ze ook vaak toegepast vóór of tijdens andere plantceremonieën, om visualisatie en spirituele inzichten te vergroten. Hoewel Sananga beroemd is vanwege de effecten op zicht en visualisatie, wordt dit medicijn beschouwd als een inheems remedie voor alle doeleinden.

Sananga.jpg

Verder wordt Sananga vaak gebruikt om huidziekten (dermatitis) te genezen, eetlust te onderdrukken (Jernigan 2009), tandproblemen te verlichten (Shepard 1999) en slangenbeten en -vergiftiging tegen te gaan, oogwonden en reuma te genezen (Sanz-Biset et al. 2009; Schultes 1979). Een ander belangrijk curatief aspect van de familie Apocynaceae is de alom onderzochte antimicrobiële activiteit, waaruit bleek dat deze familie sterke antioxidanten heeft (Pereira et al. 2005), antikanker (Kingston et al. 1977; Gunasekera et al. 1980), antifertiliteit / anticonceptie ( Meyeret al. 1973), antipyretisch (koortsverminderend), ontstekingsremmend (Taesotikul et al. 2003), anti-mycobacterieel (Pereira et al. 2005) en antimicrobieel (Beek et al. 1984; Suffredini et al. 2002; Ruttoh et al. 2009) effecten. Traditioneel gebruiken stammen zoals de Matsés, Sananga als een jachtinstrument om een scherpe waarneming en concentratie te verkrijgen en om de detectie van subtiele bewegingen in de donkere jungle mogelijk te maken (Lambert et al 2010). Bovendien kunnen de druppels sterke visualisaties mogelijk maken van de prooi of de plant waarop kan worden gejaagd, wat een snelle en succesvolle zoektocht mogelijk maakt. Vaak wordt Sananga gecombineerd met andere jachtinstrumenten, zoals Kambo, die de jachtvaardigheden verder verbeteren. Voor de meeste inheemse stammen betekent jacht overleving en daarom een uitzonderlijk belangrijk en cruciaal vermogen. De stammen geloven dat een goede jager en een goede schutter alleen kan worden bereikt door heilige planten te gebruiken. Deze heilige planten versterken de perceptie en scherpte, intentie, reukvermogen, uithoudingsvermogen en geluk. Daarom zijn jachtinstrumenten zoals Sananga en Kambo verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van alle geneeskrachtige planten die worden gebruikt in inheemse stammen (Shepard, 1999).

img_7129.jpg

Oorsprong, creatie en toepassing

Sananga oogdruppels zijn gemaakt van de Tabernaemontana undulata struik die groeit in Acre, Brazilië en andere Zuid-Amerikaanse landen, en is bekend bij de Kaxinawás-stam als "Mana Heins" en als "Becchete" voor de Matsés. Mana Heins of Becchete behoren tot de familie Apocynaceae, dezelfde familie waartoe iboga (Tabernanthe iboga) behoort (König et al. 2015). De schors van de wortel van deze struik wordt eerst tot een zeer fijn poeder gemalen dat verschillende malen door een katoenen doek wordt gespannen en tenslotte wordt het in een sap geëxtraheerd. Wanneer ze op de huid worden aangebracht, worden Sananga-bladeren verzacht door vuur en rechtstreeks op het aangetaste deel aangebracht, of wordt de latex van de wortel met water gemengd en met een doek aangebracht (Van Beek et al. 1984). Toch kan het ook worden toegepast met een drankje gemaakt met een water-extract van de wortelschors.

549160_178387578986938_315658321_n.jpg

Actieve ingrediënten en effecten

Van Sananga wordt gezegd dat het een overvloed aan alkaloïden bevat (Liu et al. 2013). Er wordt gesuggereerd dat Sanaga het krachtige actieve bestanddeel ibogaïne bevat (König et al. 2015). Deze verklaring moet echter nog steeds niet worden bewezen. Afgezien van ibogaïne, werd gedacht dat ook verschillende andere alkaloïden, zoals coronaridine, quebrachidine, heyneanine, 3-hydroxycoronaridine, ibogamine en voacangine (Van Beek et al. 1984; delle Monache et al. 1977) in Sananga aanwezig waren. Al deze alkaloïden hebben krachtige psychoactieve effecten en a.o. kan sterke antibioticumeffecten hebben. Er kunnen kleine verschillen zijn in de samenstelling van Sananga: de Becchete van de Matsés-stam bevat wortels van Tabernaemontana undulata, terwijl het Sananga-oogdruppels uit de Kaxinawá-stam wortels van Kunakip (Tabernaemontana sananho) bevat. Van beide wortels is bekend dat ze een sterke visie (waimatai) produceren die erg nuttig zijn voor een succesvolle jacht (Jernigan 2009).

thP482EGSV.jpg

Dosis

Kort na het aanbrengen op de ogen melden de meeste gebruikers een sterke brandende en intense stekelige pijnsensatie. Toch blijven deze effecten na een paar minuten bestaan en kunnen verlicht worden door je te concentreren op je ademhaling en door te visualiseren hoe de pijn je geblokkeerde energieën verwijdert en diepe heling brengt. Bovendien kunt u ook last krijgen van braken en stoelgang, dit zijn verdere indicaties voor het verwijderen van geblokkeerde energieën en ziektes. Probeer je volledig over te geven en zoveel mogelijk te ontspannen. Net als bij de iboga micro-dosering, kun je Sananga dagelijks toepassen, maar je moet ons protocol naleven en vasthouden aan sterke bedoelingen van genezing om diepgaande resultaten te bereiken. Contactlenzen moeten worden verwijderd voordat Sananga wordt aangebracht.