Muzkieklessen

"Muziek is ons leven, een leven dat we graag met jullie willen delen. Naast de concerten en behandelingen kunnen we onze kennis van muziek en zang met u delen, via privésessies of in kleine privé-groepen. "

 

Marijn heeft meer dan 10 jaar ervaring in West-Afrikaanse drums en leerde ‘RITME’ beheersen (de bedding voor klank) bij de grote meesters als Mamady Keïta, Sidiki Camara en Ibrahima Sarr (djembé, dunun, Khassonké, N'goni, Balafon). Talrijke workshops en trainingen door de jaren heen in Didgeridoo, etnische fluiten, gitaar, enz ... geven hem de kans om je een solide ondersteuning te geven tijdens je muzikale reis.

Juanita is een bekwame zangeres en speelt ook verschillende etnische instrumenten en de gitaar.

Geen bladmuziek maar 'voel' met je hele lichaam, niet alleen luisteren, maar laat de muziek en het ritme binnenkomen en word kanaal voor de muziek die overal is, en filter het door je unieke antenne: je lichaam en geest . Je hebt een unieke manier om de muziek te vertalen naar je lichaam, je emoties, je verhaal ... Dit is de basis voor de muzieklessen die we geven.

Deze sessies kunnen afzonderlijk worden gevolgd of u kunt een aantal mensen samenbrengen om een sessie in kleine groepen te boeken. Je kunt ook de Soundhealing-opleiding volgen, waar je een breed scala aan inheemse en etnische instrumenten gaat voelen.


Ons aanbod

4603201552_336x222.jpg

Afrikaanse percussie (djembé, dunun, khasonké)

Ritme is de toepassing van structuur in het eindeloze creatieve veld van geluid. Een basis voor het spelen van elk ander instrument. Ik voorzie een djembé voor je en help je om meer structuur in je leven te krijgen door de effectieve en toch subtiele leer van het ritme. Naast privélessen kun je deze drumsessies ook in groep volgen. Je kan op onze site ook meer terugvinden over de weldaden van ‘drumtherapie’.


soundjourney0471b.jpeg

Intuïtief musiceren

Leren muziek maken vanuit je intuïtie, voor mensen met of zonder muzikale ervaring! Verras jezelf, laat jezelf bewegen, voel ontspanning en nieuwe inspiratie stromen door je heen. Luisteren naar spontane impulsen en meer leren om je natuurlijke intuïtie te vertrouwen.

Je voelt je gedragen door de creatieve stroom die door je heen gaat en je unieke talenten bespeelt. Je kiest uit een arsenaal aan instrumenten (drums, fluiten, shrutibox, bellen, klankschalen, hang enz.), Dat instrument dat je roept, de geluiden die op dat moment resoneren met je gemoedstoestand. Op dit instrument vertaal je je gevoel naar creativiteit en voel je de inspiratie om af te dalen. Je communiceert heel intuïtief met je instrument. Spontaan zijn er melodieën en misschien borrelt er een liedje op.


Clipboard01.jpg

Didgeridoo

De didgeridoo is afkomstig uit Noordoost-Arnhem in Noord-Australië. Traditioneel wordt de didgeridoo gebruikt als een instrument voor begeleiding van dansceremonieën. Net zoals bijvoorbeeld de Djembe in West-Afrika. Deze holle blaaspijp is een eucalyptusboomstam die is uitgehold door termieten. Het spelen van de didgeridoo vereist een speciale ademhalingstechniek: circulair ademen, waarbij je je mond gebruikt als blaasbalg en er geen onderbreking is in het geluid tijdens inademing.

Tijdens deze workshops leer ik je de techniek van blazen (plaatsing van de lippen, en de kracht van het blazen), evenals de techniek van circulair ademhalen. Er zijn veel andere technieken waarbij geluiden van dieren worden nagebootst en trompetgeluiden die in een later stadium kunnen worden geleerd. Het geluid van de didgeridoo is erg rijk aan boventonen en met zijn lage vibraties is het een zeer helend hulpmiddel om boven iemands lichaam te spelen. De manier van ademen en de voortdurend diepe geluiden van het instrument zorgen ervoor dat je als speler gemakkelijk in een meditatieve inspirerende staat of lichte trance bent.

Als je nog geen didgeridoo hebt, geef ik er een die je tijdens de lessen kunt gebruiken.

Deze lessen worden reeds in groep aangeboden:


workshop-gitaarspelen1.jpg

Gitaar

Mijn vader leerde me gitaar spelen, het was mijn eerste instrument en ik ben het altijd blijven spelen door de jaren heen. Het zachte geluid van een gitaar samen met je stem, zorgt ervoor dat je meteen een singer / songwriter wordt. Ik leer je gitaar spelen op basis van akkoorden.


7450957776_87f2399010_b_Wondershare_Wondershare.jpg

Fluiten

Leer de Spirits van de wind te beheersen door de fluit te bespelen. Voel welke geluiden en speeltechniek het beste bij jou passen. Ik kan je vergezellen op Quenna vanuit Zuid-Amerika, de Lakota-fluit uit Noord-Amerika, de Peuhl-fluit uit Mali/Guinea.

Een goede fluit om mee te beginnen is de Lakota-fluit. Deze fluit van de Lakota-indianen spreekt altijd tot de verbeelding wanneer je deze magische geluiden hoort. Je kunt deze fluit heel snel leren. Het is een zeer intuïtieve tool die kan dienen als een vertaler voor jouw zielstaal.

Een oud gezegde in de Lakota zegt over deze fluit: 'speel de horizon'. En dat zegt alles. Je kijkt naar de uitgestrekte horizon en speelt alles wat je ziet en voelt.


Boventoon zingen

De boventoonzang maakt deel uit van ons vaste soundhealing repertoire. De Tuvian Keelzingen hebben we geleerd bij Nestor Kornblum en Maarten Adriaensen. We willen ook graag deze unieke manier doorgeven om je stem op deze bijzondere wijze te leren gebruiken.

Bij boventoonzang gebruik je een vaste grondtoon en de positionering van de tong, keel en mond creëert nieuwe tonen bovenop de fundamentele noot.


Mondharp

Dit speciale instrument, dat je overal ter wereld kunt vinden (India, Mongolië, Thailand, Amerika,...) speelt een speciale rol in onze healingsessies en ceremonieën. Het raakt subtiel de hogere regionen in de Corona aan. Een zeer complementair muziekinstrument naast de boventoonzang. We leren je alles wat je moet weten om te beginnen en laten dit magische instrument je begeleiden op je pad.


marijn met ngoni.jpg

N’Goni

De West-Afrikaanse luit. Een van mijn favorieten aller tijden. Een instrument dat de lucht en de aarde in je hart en buik verbindt. Oorspronkelijk een instrument van de ‘jagers’ in West-Afrika. De voorloper van de kora en de gitaar.