Soundhealing Traject-Opleiding

Muziek is al heel mijn leven een passie. Ondertussen reeds 10 jaar actief als soundhealer, wil ik graag al mijn ervaringen doorgeven aan jou. Het werk doorheen de jaren tijdens persoonlijke sessies en groepssessies in zang en therapeutisch werk hebben een flinke bagage nagelaten dewelke ik zorgvuldig zal uitspreiden over een reeks van workshops. Het is de bedoeling dat je deze workshops als een reeks volgt, want elke sessie bouwt verder op de vorige. We gaan in deze opleiding niet enkel werken met instrumenten en de stem, maar we gaan ook dieper inwerken op jouw Tonal, ofwel jouw 'personage'. Het ontrafelen van jouw programma's en motivaties om de dingen te doen die jij doet, op die unieke manier zoals jij ze brengt, is een onontbeerlijk gegeven binnen dit werk. Je kan deze opleiding dus volgen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling alsook om te gaan werken met mensen in 'the field'. Zelf volgde ik doorheen mijn leven verschillende grote en kleine opleidingen in soundhealing en sjamanistsiche technieken. Ieder geeft deze 'kundes' op zijn eigen unieke prachtige manier. Zo zal mijn wijze van het doorgeven van deze kennis ook op een geheel op eigen bevindingen en ervaringen beruste manier worden gegeven.

Marijn De Wit

Voor wie is deze opleiding?

soundhealing_1.jpg

In de eerste plaats is deze opleiding er voor iedereen die van muziek, klank en stem houdt. Er is geen ervaring nodig om deel te nemen aan de sessies. Ieder kan zijn of haar persoonlijke doel en noden hebben om deel te nemen.

Zo kan je graag voor jezelf wat meer te weten willen komen over de invloed van klank op jouw levensloop en hoe je muziek en klank kan gebruiken en sturen om je leven te modereren.

We richten ons naast de mensen die komen uit persoonlijke goesting en interesse ook naar messen die een interesse hebben om met dit werk naar buiten te komen of hun bestaande praktijk mee uit te breiden: therapeuten, muzikanten, healers, vanuit alle strekkingen.

De opleiding is er dus voor iedereen die bereid is met zichzelf aan de slag te gaan en helemaal te kiezen voor 'leven'.

Klank zal je bondgenoot zijn

marijn soundhealing.jpg

Naast het werken met klank doorheen instrumenten en stemwerk ligt de nadruk in deze sessies heel sterk op 'jouw bevrijding'. Ondanks wat velen beweren, kan je zeker mensen helpen zonder jezelf eerst te helpen (denk maar aan dokters, hulpverleners en healers all over the world), velen hebben een prachtige skill om werk te doen met mensen, en zijn zelf mss helemaal niet in balans of verken in goede gezondheid.

Het is dus zeker aan te raden om eerst bij jezelf naar binnen te duiken en jouw eigen verhalen en patronen te gaan ontsluieren en transformeren, door te werken met de verplaatsing van aandacht. Het dieperliggende werk met ons personage krijgt binnen onze workshops en opleidingen, veel aandacht, omdat dit voor ons de basis vormt voor eender wat je wil doen in het leven. Dit is de gronding die dikwijls ontbreekt om met een zekere lichtheid en kracht dit werk te blijven doen met anderen.

Daarom zullen we binnen deze sessies ook werken met allerhande oefeningen en technieken om jouw personage te ontwarren van vasthoudende gewoontepatronen die je niet langer dienen en die in de weg kunnen staan bij een neutrale behandelingswijze. Jij dient in je kracht te zijn wil je 'echt' iemand kunnen verder helpen en niet gewoon een pleister op de wonde te kleven. De pijn even te verlichten of de emoties te verzachten. In jouw kracht komen als begeleider wil dikwijls ook zeggen, dat je daar durft te gaan waar anderen nog niet durven te komen. De persoon de weg helpen zien naar een echte 'healing' binnen zichzelf. We keren dus binnen dit werk ook naar de schaduwkanten van jouw personage. We werken hiervoor met sjamanistische technieken om los te komen van jouw zogezegde 'rol' die jezelf hebt toegekend. Onthechting is de enige weg naar bevrijding. En waar jij bent, daar kan je jouw patiënt ook brengen of de weg naar tonen.

Wat komt aan bod

Stemwerk

 • Zangtechnieken (oefeningen)

 • Icaro's en spiritsongs leren voelen, zingen en gebruiken

 • Stembevrijding en stemontdekking (jouw unieke stem)

 • Boventoon zingen

Instrumenten, muziek en klank

 • De verschillende instrumenten en hun specifieke frequenties

 • Het voelen en vinden van jouw instrument

 • Werken aan jouw ritmegevoel (de basis)

 • Werken met de trom (lage frequenties)

 • Werken met klankschalen (loslaten)

 • Het onderzoeken van verschillende helende instrumenten

 • Werken met de kracht van de stilte (de vormgever van melodie)

 • Opnieuw leren luisteren (openzetten van jouw gehoorchakras)

 • Sjamanistische soundhealing

 • De indeling van de instrumenten volgens de elementen

 • De samenhang tussen instrumenten leren voelen

Verder

 • Bevrijding van blokkades

 • Schaduwwerk en persoonlijk werk

 • Ademhalingsoefeningen en technieken

 • De ontdekking van jouw gift to the world (jouw potentieel)

 • Vreugde vinden in dat wat je doet

 • het opbouwen en afwerken van een klanksessie

 • Werken aan jouw intuïtie

 

PraKtisch

Locatie: Great White Whale Centre, Jozef Reusenslei 182, Borsbeek
Data: We geven per seizoen 4 reeksen van telkens 5 avonden (traject).

In onze agenda vind je dus telkens een ‘start’ van een nieuwe reeks, en even later ook een einde van de reeks met daartussen de lessen.

Er zijn 4 reeksen per seizoen. Let op : dit zijn ‘geen’ opvolgreeksen. Elke reeks is min of meer hetzelfde al pas ik de lessen wel aan, aan de noden van de groep en aan de energie van de deelnemers. Een reeks of traject bestaat dus uit 5 avonden. Daarna kan je verder aan de slag in andere workshops of sessies (djembé, didgeridoo) of privé begeleidingen, ook ben je maandelijks welkom op de ademsessies of kan je dieper aan de slag gaan met Icaro’s en stembevrijding.

DATA seizoen 2019-2020

REEKS 2
7 nov, 21 nov, 28 nov, 5 & 19 dec 2019

REEKS 3
23 & 30 jan, 6, 13 & 20 feb 2020

REEKS 4
12, 19, 26 mrt, 2 & 9 april 2020

Start: 19u tot 22u
Prijs: 35 € per sessie or 150 € voor de hele serie (5 lessen)
Inschrijven is nodig via onze site, je kan cash betalen of per overschrijving (Betalingsinformatie)
Indien je een factuur wenst bedraagt het lesgeld: 165€ excl BTW (21%). Je ontvangt van ons een factuur dewelke je dan best overschrijft (gegevens zullen op de factuur vermeld staan).