Stembevrijding & Stemontdekking

Hoor je jezelf graag zingen of praten? Heb je moeite met je ware stem te laten horen? Wil je het graag van de daken schreeuwen of hoog boven iedereen uitzingen? Vaak schrikken we terug van ons eigen geluid, of we hebben er allerlei oordelen over. We willen graag meer, hoger, harder, maar tegelijk durven we niet goed. Stel je voor dat je gehoord wordt!

We trachten ons best te doen zo goed mogelijk te zingen in de hoop dat anderen het mooi vinden. Op deze manier zing je van buiten naar binnen, want de focus ligt op het resultaat van de buitenwereld naar jou toe. Laat ons zeggen dat hier in onze cultuur dit de gangbare manier van zingen is. Maar je kan ook moeiteloos zingen wat in jou leeft. Dan zou je van binnen naar buiten zingen. Je geeft alles wat er in jou zit, je schept met heel je hart. Zingen omdat je echt wil zingen en niet om iets te bereiken. We zijn doorheen onze jeugd allemaal wel menigmaal de mond gesnoerd, en als we hier niet mee aan de slag gaan krijgen we een stem die doordrongen wordt van spanning, verdriet, woede enz. Doorheen al deze blokkades kan je 'zingen'

Ieder van ons heeft een uniek stemgeluid waarmee we ons unieke verhaal vertellen. Ons lied klinkt misschien verdrietig , blij, verlegen, ontroerd, mooi, geschrokken, verheugd. Maar het is ons lied, het vertelt hoe het op dat ene moment met ons gesteld is. Bij stembevrijding is dit een belangrijk punt want het gaat in het leven altijd alleen maar over ‘dit ene moment’, hoe jij je voelt hier en nu.

Je stem is je uitingsinstrument, we luisteren naar wat er leeft in jou door het zingen van klanken of woorden, soms een lied. Je leert je stem te gebruiken om angsten aan te gaan, vastgezette emoties te uiten en jezelf te helen, dit brengt eigenwaarde, ontspanning, herkenning, vertrouwen, kracht en vrijheid.

Stembevrijding is jezelf een plek geven, jezelf toelaten er te mogen zijn. Het is voelen, al je emoties durven voelen, en deze laten klinken. Zingen zonder drempels, zonder oordeel, zonder goed of fout. Tijdens het zingen leer je veel over wie je bent, wat je nodig hebt, wat je in de weg staat en hoe je je (levens)weg wil vervolgen.

Daarover gaat stembevrijding. Het is een boeiend heelmakingsproces, je stem is een zeer persoonlijk en dus kwetsbaar instrument. Wat je al zingend voelt opkomen, staat ook niet los van wat er zich verder in je leven afspeelt. Je kunt je zingen verrijken als je je daarbij opent voor wat er oprecht in jou leeft. En je kunt je leven verrijken als je je stem loslaat in datgene wat het het liefste doet: openlijk en vrij zingen.

Zingen is dus meer dan enkel toonladders oefenen. Jouw echte stem bevrijden komt doorheen een bredere nieuwe kijk op jouw totale wezen. Wie ben jij, wat hou je nog vast, wat laat je niet toe, wat is jouw emotionele leeftijd als je een blokkade ervaart enz.

Allemaal stukjes van jouw prachtige puzzel die je dient te zien en voelen en ook aanvaarden zodat je op een bevrijde manier jouw stem mag ontdekken. We begeleiden jou in alle zachtheid en samen zingen we doorheen de blokkades, met een open hart als gevolg. Daarna is het de boodschap om dagelijks te blijven zingen en ook telkens je ware gevoel te uiten in al jouw vormen van communicatie. Zo blijft de deur open en komt er niet opnieuw een slot op je stem en hart te hangen. Jezelf omarmen en graag zien met heel je wezen, met al je ‘zogezegde’ fouten of tekortkomingen, met al je verdriet en vreugde, in complete aanvaarding en liefde voor wie je bent, hier en nu, dan zal jouw levenslied zich BEVRIJDEN doorheen jouw STEM.


4602771813_324x326.jpg

Individuele sessies

Je kan bij ons terecht voor een persoonlijke behandeling in dit diepgaande stemwerk. Op deze manier zijn we enkel met jou bezig. Een directe en persoonlijke aanpak dus. Na een onderzoekend gesprek wordt de juiste behandeling bepaald. We zitten recht over mekaar en laten de klanken stromen. De gezangen komen als vanzelf. Je krijgt tevens een aantal oefeningen mee om thuis aan de slag te gaan. Zingen wordt vanaf nu ook jouw habitat.

  • Duur: 1u30

  • Prijs: 90€

Groupsessies

We integreren de bevrijding van de stem in tal van sessies en concerten. Als je wilt genieten van de vrijheid van zingen met een groep mensen, wil je misschien meedoen aan een cacao-ceremonie.

Of misschien wil je deelnemen aan een Icaro-sessie, waarbij we in een ceremoniële omgeving met het plantengeestrijk duiken en de sjamanistische technieken van vocale genezing rechtstreeks uit de Peruaanse Amazone gebruiken.

Bij jou thuis

Je kan een stembevrijdingssessie bij jou thuis organiseren, voor een groep mensen.

  • Minimum 10 deelnemers

  • Prijs: 25€ per deelnemer

  • Duurtijd: 2u