4603138283.jpg

Despacho

Wanneer we een Despacho-ceremonie uitvoeren, proberen we terug te geven aan het leven door een ruimte in de tijd te creëren die ons in staat stelt onze dankbaarheid te tonen.

Onder de Quechua-indianen in de Andes is de despacho-ceremonie het middelpunt van hun spirituele en rituele erfgoed. Wanneer de lokale bevolking naar een sjamaan gaat, of ze nu op zoek gaan naar een betere gezondheid, een liefdevolle relatie of genezing door verdriet, is het eerste wat vaak wordt gedaan: een despacho. In deze ceremonie creëren we dankbaarheid aan Moeder Aarde en de berggeesten (De apus) de engelen en de lichtwezens. Een despacho is een kleurrijke offerande, een driedimensionale mandala van elementen uit de natuur, zoals rozenblaadjes, bloemen, katoen , rijst, suiker , snoepgoed, etc . Alle aanwezigen plaatsen gebeden van dankbaarheid ,verzoeken of intenties in deze heilige bundel, naargelang de doelstelling van de ceremonie. Deze gebeden worden aan de Spirits verzonden op het moment dat de offerande wordt verbrand in een heilig vuur ,begraven wordt op een berg of heuvel , of aan een meer, rivier of zee wordt gegeven.

4623694634_374x250.jpg

Een despacho ceremonie is een mooie gelegenheid om dankbaarheid te uiten voor alle overvloed die wij elke dag weer ontvangen van Moeder Aarde. Op het moment dat de despacho geofferd wordt aan de aarde, aan het water of aan het vuur, kan de energie gaan transformeren. Het despacho is een eenvoudige, maar heel krachtige vorm van healing en transformatie. Het is een vorm van Ayni, heilige energie uitwisseling tussen jou en alle ( zichtbare en niet-zichtbare) relaties om je heen. Er zijn verschillende soorten despacho’s die voor verschillende doeleinden gemaakt kunnen worden. De meest voorkomende offerande is de Ayni despacho. Ayni betekent “ wederkerigheid” . Het is een heilige uitwisseling van liefde.

Ayni is het uitgangspunt van elke ceremonie of van elk ritueel omdat je bezig bent met het uitwisselen van energie in het domein van de Geest. De bedoeling van een Ayni despacho ceremonie is de deelnemers in de juiste verhoudingen te laten komen met Moeder aarde en al haar relaties, met Vader Zon, Grootmoeder Maan en onze Sterrenbroeders en -zusters. We openen ons hart voor Ayni, voor onze verlichte Geest en staan toe dat dit proces zich de komende dagen ontvouwt. Zoals eerder genoemd, kan een despacho voor verschillende gelegenheden gemaakt worden; bij geboorte, bij sterven en afscheid nemen, bij huwelijk, bij het ingaan van een nieuwe cyclus, zoals puberteit en de eerste menstruatie, , bij het volwassen worden, bij de menopauze , bij het afsluiten van een belangrijke periode, zoals wanneer je met pensioen gaat, bij verhuizing en het opnieuw wortelen , Maar ook als verbindingsfeest of een trouwerij, etc

fire-683x1024.jpg

VUURCEREMONIE

Als onze despacho klaar is, geven we het aan moeder aarde door middel van een vuurceremonie. De spirit van vuur is: transformatie, vernieuwing en verbetering van onze persoonlijke energie, van onze relaties met anderen, van ons huis en ons werk. Samen bouwen we het vuur op en werken we aan het loslaten van oude gewoonten en het toevoegen van kracht aan nieuwe intenties. We offeren deze intenties aan het vuur. Het vuur verteert ze en brengt ze omhoog door de rook, waar de spirits je wensen in gang zetten. De wetten van het universum zijn er om mee te werken, te begrijpen en te eren. We verbinden ons met de kracht van vuur. Rond een vuur ontstaan vele verhalen, elk met zijn / haar rol en plaats rond het vuur. Het is ook zeer krachtig om de nacht door te brengen bij het vuur. De ceremonie zal ons helpen onze spirituele rijkdom te verhogen, waardoor we een nieuwe dorst ervaren naar het zien en voelen van de natuur en haar vlam… een nieuwe passie voor het leven.