SHAMAN HORSE VISION

Een persoonlijke ontmoeting met jouw zielepaard

655544813b76076f03c8a577c454540d.jpg

In de ontmoeting met een hoogsensitief paard wordt er als het ware een andere ingang genomen; via je gevoelswereld krijg je ongedwongen de kans je eigen diepere weten te toetsen, bij te sturen, anders om te gaan met situaties in je leven, je eigen dirigent te worden, helemaal weer thuis komen bij jezelf en het voelen wat het is om gewoon te “ZIJN”.

De non-verbale communicatie in de houding en uitstraling van deze paarden hun natuur, spiegelt wat er leeft in jou, en wat nodig is voor je groei.

hors small.jpg

Vanuit onze ervaring bij deze hoogsensitieve paarden, erkennen wij het feit dat er ruimte en tijd te nemen valt, alvorens in ontmoeting te gaan; daar komt dus eerst je lichaamsbewustzijn naar voren.  Juanita zal je hierin begeleiden, wat voor jou nodig is op dat moment met één doel:

je lichaam te vrijwaren van de overtollige ballast van de dag en de fysieke belemmeringen die je meedraagt. Dit is om zo nog dieper te mogen gaan in ‘jezelf ontmoeten doorheen het hoogsensitieve paard’.

touch.jpg

Dit kan varieren van een lichaams- of voetmassage(reflex), stemwerk, dans… tot wandelen/aankomen in de natuur.

Massages helpen je een betere algehele doorstroming te bekomen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Jouw lichaam geeft aan waar je op dat moment behoefte hebt aan extra ondersteuning.

Aan - geraakt worden, is één van onze basisbehoeften.

De liefde en aandacht waarmee de masseuse werkt, zijn van het hoogste belang voor het verkrijgen van een goed resultaat bij dit lichaamswerk

Er is altijd ruimte voor de patient om tijdens de sessie op zijn eigen wijze te kunnen reageren. Het is goed als de patënt zijn aandacht brengt naar de plaatsen in zijn lichaam waar hij de doorwerking kan voelen. Vooral bij pijn kan deze vorm van aandacht verlichting geven.

Juanita heeft door haar jarenlange ervaring in tal van massagetechnieken een eigen unieke aanpak ontwikkelt. Als geen ander voelt ze waar pijnpunten zich hebben vastgehecht in jouw lichaam en zal ze deze op doeltreffende manier losmaken zodat de energie weer vrij kan stromen. Juanita is gediplomeerd masseuse en voetreflexoloog en heeft verder nog tal van opleidingen genoten in allerhande lichaamswerk. Meer over individuele behandelingen met Juanita vind je onder Shamanic Body Touch.

We starten met een gesprek en maken samen een innerlijke reis naar een nieuwe visie voor jouw situatie met aansluitend een helend integratiewerk 'Body awareness' met lichaamsmassage en/of voetreflexologie, een zuiveringsceremonie (tobacco) om overtollige spanningen vrij te laten en diepere gronding mogelijk te maken. Daarna volgt de ontmoeting met jouw zielepaard.

We nodigen jou uit om op voorhand een specifieke vraag door te sturen om hierover meer inzicht te krijgen en deze te kunnen integreren.

We werken hiervoor met verschillende paardenfluitsteraars en hun expertise bij de paarden.


naamloos.png

Werken met paarden

Paarden zijn groot en krachtig. Ze trekken automatisch de aandacht. Door hun grootte en kracht kunnen ze behoorlijk imponeren bij dit werk, en vormen op die manier een natuurlijke gelegenheid om tijdens dit weekend, angst te overwinnen. Deze sessies met de paarden vormen een prachtige metafoor voor andere uitdagende of intimiderende situaties in het “echte” leven.

Paarden spiegelen, het zijn sociale wezens. Interacties en relaties zijn voor hen letterlijk van levensbelang. ze zijn zeer gevoelig voor non-verbale communicatie en zullen tijdens onze aanwezigheid op het meest subtiele signaal reageren in het hier en nu. Deze reacties verschaffen ons, mensen, informatie, feedback over onze manieren van reageren en in het leven staan. Daardoor kun je de feedback die je tijdens deze sessie krijgt ook echt ontvangen en er van leren. De lessen die je ontvang helpen je bij het communiceren en bij het opnemen van jouw innerlijke leider.

morning-horse-sunrise.jpg

Het werk met paarden gebeurt doorheen jouw zintuigen, specifieker nog; door taal, emotie en het lichaam. Van daaruit wordt betekenis gevormd. We hebben allemaal ons verhaal, onze versie, onze interpretatie. Deze paarden kennen je verhaal niet, ze gaan om met wat er is, met wat er effectief gebeurt tijdens het Retreat. Paarden spiegelen niet je verhaal, maar wat hier en nu gaande is.

Hierdoor komen we sneller tot de essentie, de kern van de zaak. Je kan er letterlijk en figuurlijk niet meer omheen: wat paarden spiegelen in de paarden communicatie is onontkoombaar en echt. Paarden reageren vanuit intuÏtie of een “buikgevoel”. Meer en meer neurologische studies tonen aan dat de vaardigheid betekenis te geven aan informatie vanuit intuïtie leidt tot het nemen van goede en gegronde beslissingen.

leap of faith.jpg

Je neemt als het ware: a leap of Faith