A time for change - the energy of sananga

Ik start deze blogs omdat er toch wel wat van me af te schrijven is in deze tijden, en mss kan het anderen inspireren om ook iets in beweging te brengen. Iedereen doet dit op zijn/haar manier. Dankbaar voor mijn lieve vrouw, Juanita, die elke dag haar handen in de Aarde steekt en zo haar gebeden voor het collectief in de aarde zet. Dankbaar voor onze kids, die op hun manier omgaan met het grote veranderingen. Misschien een fijn idee om het liedje dat ik verderop in de tekst heb gedeeld via youtube op de achtergrond op te zetten terwijl je de tekst leest…

durven dromen.jpg

En de Goden spraken: welke aarde gaan we vandaag maken?

Tijd om onze ogen te openen. Samen te durven kijken naar wat we geschapen hebben. Niet de anderen daarbuiten, maar wij allemaal samen. De sananga is een spirit/plant uit het regenwoud die al eeuwen wordt ingezet voor het behandelen van oog-ziekten. In zekere zin zijn we allemaal goed ziek aan onze ogen. De ogen symboliseren ons zicht op alle levels. Wat wil je niet meer zien, wat kan je niet meer zien, waar heb je genoeg van, wanneer gingen of gaan je ogen achteruit. De spirit van de sananga trekt deze poorten open om weer op alle lagen van ons bewustzijn te gaan ‘zien’. Verbind je in je meditatie met deze spirit en laat haar toe, om jezelf en de hele wereld te genezen. Laat ons onze dagen en tijd nu niet verdoen met ‘verveling’, maar ten goede besteden. Deze tijd is een krachtige poort, een sterke energie om te gebruiken. Jij als magiër kan hier gebruik van maken, tune in op dat collectieve veld. Je voelt de vibratie van de angst, het niet weten, het afbrokkelen. Dit is de grootste poort die wij misschien in onze generatie gaan meemaken. Deze poort kunnen we samen gebruiken voor het ‘goede’. Schijn nu je licht op de wereld, het is echt nodig nu. Oproep aan alle lichtwerkers, vorm een baken, een antenne en bid en mediteer dat ‘jij’ het licht mag blijven zien en voelen, want zo bid en mediteer je ook voor de hele wereld. Micro-macro cosmos!

7cbad15c7963.jpg

Time to change on so many levels. In tijden van verandering...kunnen we beter meteen doorgaan. Zo dankbaar hoe de aarde nu kan ademen. Zou het niet prachtig zijn als alle bedrijven ter wereld üit deze crisis tevoorschijn zouden komen met geheel nieuwe ideeën en uitvoeringen. Duurzame energie voor iedereen...geen keuze meer. Weg met het chemisch behandelde voedsel. Ik sta nog versteld van elke dag hoe mensen de keuze krijgen in winkels om niet bio voedsel te kopên. Laats liep ik door de Aldi en ik hoorde een ouder koppel praten. De man nam een trosje biocitroenen en de vrouw legde ze terug. Bio nemen we niet, zei ze, die zijn te snel rot en ze nam de anderen. Toen dacht ik; we are a long way from home. Er is een grote shift nodig en die moet ook aan de top van de voedingspyramide plaatsvinden. Jij kan beginnen met niets anders te willen kopen dan biologisch eten...dat breekt de hele ketting en de ketens zullen meer bio inkopen en het andere eten verdwijnt stilaan. Ik droom ervan dat mijn kleinkinderen zullen zeggen: opa, kon je in jouw tijd werkelijk kiezen om voedsel met vergif, antibiotomica en andere chemisch rommel in, te eten? Ik koester de hoop dat we snel een land worden waar biologisch eten zo logisch wordt dat het de standaard zal zijn, betaalbaar vr iedereen. Net als het eten van vlees, wat ieders persoonlijke keuze is. Zelf ben ik ondertussen meer dn 25 jaar strikt vegetarier en mis niets aan voedingsstoffen. Iedereen kiest, iedereen is vrij, maar mss is ook hier een grote shift nodig in bewustzijn. Als men morgen aankondigt dat je corona krijgt van vlees eten, zal je zien hoe snel dit werkt. Klinkt wat onnozel nu, maar ik wil enkel duiden, dat het in deze tijden wel duidelijk is dat mensen wel snel kunnen veranderen. Dat maatregelen wel snel kunnen genomen worden. Dat zet je aan het denken. Het afgelopen jaar heeft Greta Thunberg ons proberen vredevol wakker te schudden. Alle effort ging zo traag, zo mak. Klimaatsregels gaan zo traag…maar nu corona er is, kan plots de hele wereld ‘samen’ draaien in een drastische verandering. Plots is er budget en zijn er mogelijkheden…het zet je wederom aan het denken…

We willen ook de brug bouwen naar anderen, de man in de straat die nog nooit van al deze info heeft gehoord. Laten we hen niet afschrikken met massa’s complottheorieën, of het nu waar of niet waar is…is minder belangrijk. Laat ons bruggen bouwen naar de mensen die nog starten op dit pad. Laat ons met zoveel mogelijk mensen de ark opstappen en naar de nieuwe wereld varen.

540a9c0b26087a5cfb1909e02b843cf0.jpg

Heel dit gebeuren biedt de mogelijkheid om nieuwe wegen in te slaan, maar tegelijk moeten we ook waakzaam zijn dat heel dit gebeuren de oude wegen niet gewoon nog meer macht geeft en versterkt. Een soort wereldwijde staatsgreep met angst als grote drijfveer (verplichte vaccinaties, 5G torens die lustig worden geplaatst terwijl we allemaal binnen zitten en onze focus zetten op het virus). Bewijzen zijn er al lang en meer dan genoeg. Bevriende artsen spreken over tonnen bewijsmateriaal om de 5g als een genocide af te schilderen. Het doet onmiddellijk al veel schade aan natuur en onze eigen lichamen, wat gaat dit geven als we 10 jaar bloodgesteld zijn aan deze microgolven? Veel van de teksten en bewijsmateriaal kan je niet meer posten, wordt meteen weggehaald door facebook. Te veel gerucht geven hieraan en er volgen bedreigingen…freedom of speach??? Vergeet het maar. Een oud vervlogen stuk van mezelf komt hier weer aanwaaien, een stukje anarchie en rebellie. Een stuk dat iedereen wenst wakker te schudden uit onze psychotische zelfverloochening. En dit verlangen om dat te doen met anderen is uiteraard de afspiegeling van wat ik met mezelf aan het doen ben. Het is mijn mechanisme om mezelf wakker te houden, dit gebeurt bijna automatisch als ik de druk van buitenaf voel binnenkomen, een sluipend gevaar. Dan roep ik: HALT, nu is het genoeg! Wordt wakker, we zitten ‘gevangen’ in een ‘gouden kooi’, we zaten er al heel lang in vast. Op facebook verstuur ik af en toe wat filmpjes die de andere kant van het verhaal tonen nu. Verbluft kijk ik naar de reacties die gaan van ‘begrijpend’ tot complete weerstand en ongeloof. En dat is prima. Ik ben nooit een fan geweest van complottheorieën. Wat is nog waar en niet waar. En daar wil ik even op drukken nu, het gaat hier niet om ‘waar of niet waar’. We maken waar wat we willen waarmaken. We steunen ideeën die onszelf ondersteunen, we vinden altijd reden onder elke steen om onszelf wijs te maken dat we het juist hebben. En we vinden ook altijd genoeg mensen rondom ons die ons eigen idee ondersteunen. Maar, nogmaals, daar gaat het niet om. Deze ideeën , waar, niet of half waar zijn er om ons wakker te schudden. Om weer te gaan ZIEN, dat we effectief de touwtjes wel in handen kunnen nemen, dat we onze realiteit kunnen scheppen met onze eigen gedachtenkracht. Met gebundeld geloof en vereende krachten. Het is zo simpel als dat. Een droom wordt een idee, wordt een verhaal, en dat verhaal zetten we neer. Laten we dus samen eens iets ongelooflijk moois dromen. Dromen over een nieuwe aarde.

7mo chakra coronario activado.jpg

Corona ofwel ‘kroon’ of de corona chakra. Onze spirituele verbinding doorheen poorten in ons hoofd. Dat hoofd geraakt vast te zitten door alle straling en energetische smog. Onze corona is vervuild en ziek, en we besmetten mekaar met dit gegeven, dat is wat het ‘corona virus’ me kwam spiegelen. We zijn te ver gegaan, al ‘jaren’ en ontstaat dit. Van waar het komt, wie dit lanceert, maakt allemaal niet zo veel uit. Opgepast, want je kan je ook weer verliezen in te veel verhalen over ‘iets’. Blijf helder voelen en zien naar ‘wat’ er aan de hand is en waar de mogelijkheid zich aandient nu om te ‘veranderen’ zonder onszelf ‘ver’ van ‘anderen’ te zetten.

Mensen, lieve mensen allemaal, we zijn met VEEL, heel VEEL. We kiezen met z’n allen hoe onze wereld er gaat uitzien, we stemmen en kiezen samen regeringen en dragen daar ook de gevolgen van. Laat ons dat nu aub eens doen ‘in the name of love’. Niet langer ‘in the name of fear'‘. Dat regeringen en staatshoofden de boel wereldwijd wat aan het verzieken waren, kon enkel omdat wij kiezen om te blijven slapen. Wij kozen hen, uit angst, uit verveling…om het even wat, but what goes around comes around. Dus lieve vrienden, onbekenden en bekenden, tijd om SAMEN wakker te worden. Als de aarde schreeuwt om een nieuwe weg te bewandelen dan staan er slechts 100.000den te protesteren of het werk neer te leggen. Solidariteit is het sterkste wapen dat we hebben om het tij te kunnen keren. Als maar 2 van de 10 mensen hun stem laten horen, dan is dat als een storm in een glas water. De afgelopen jaren zijn er vreselijke zaken gebeurd, het klimaat is over de hele wereld in het nieuws geweest, hoe we moeten veranderen, wat niet meer kan enz… en toch kijken we als één mak schaap toe hoe de Braziliaanse president het regenwoud tegen een gek tempo aan het kappen is. Waar is onze eenheid. Als er al iets goeds te zeggen valt over het hele internet gebeuren dan is het dat we samen zicht krijgen op de wereld en globaal kunnen actie ondernemen. Spirit van de sananga maak ons wakker, laat ons weer zien; het is aan de gang hier en nu. Onze bossen worden gekapt, de grootste LONG van de aarde wordt vernietigd, en toeval of niet krijgen we een virus dat de longen aantast. We zijn kinderen van de aarde, de aarde is onze moeder, zien we dat dan niet meer? Wat met haar gebeurd, gebeurd ook met ons, er is geen afgescheidenheid, alles is één. Dus wat je de aarde aandoet, komt terug naar jou.

olifant.jpg

Een mooi verhaal als analogie op onze eigen psychose:
Een babyolifant wordt na de geboorte meteen aan de ketting gelegd. Als hij wil gaan spelen of op ontdekking gaan, merkt hij al snel dat de ketting zijn bewegingsveld sterk beperkt. Hij trekt en snokt aan de ketting maar er is geen ontkomen aan. Doorheen de jaren groeit de olifant en wordt hij sterker. Telkens wordt de ring aangepast aan zijn poot, maar de ketting blijft dezelfde. Doorheen de jaren wordt de weerstand van de olifant ook minder, als hij aan de grens van zijn vrijheid komt voelt hij zachtjes de trekkende kracht van de ketting en weet meteen dat het geen zin heeft om verder te gaan. De olifant heeft doorheen de jaren een psychose ontwikkeld. Hij ziet niet meer wat werkelijk is. Als hij helder kon zien, zag hij dat met zijn huidige kracht, hij in één ruk de ketting zou stuktrekken en zo zijn vrijheid herwinnen.
Misschien kunnen we bij onszelf eens voelen in welke psychose we beland zijn in ons leven. De scholen, de regelgevingen. Ze zijn daar om ons op te voeden en de samenleving vlot te laten ‘samen leven’. Laat ons helder blijven zien, voelen en denken ook. Alle normen en waarden die ons worden opgelegd hoeven niet de onzen te zijn. Het zijn energieën die ooit iets hebben gediend, laat ons samen durven gaan voor verandering. En ja lieve broeders en zusters, het zal moeilijk en angstig zijn in het begin. De ketting losrukken opent een heel nieuwe wereld. Misschien voel je je wat onveilig, tracht je de grenzen op te trekken om jezelf te kadreren. Maar weet diep in je hart, dat je nooit alleen bent, dat dit maar een moment is, dat alles voorbijgaat, ook dit, maar dat we zelf met z’n allen een beweging dienen te maken. Alles begint met het zien wat werkelijk aan de hand is. De ketting kan ons niet meer houden, we zijn allang geen klein bang kind meer. Wij, lieve broeders en zusters hebben de kracht om samen op ontdekkingstocht te gaan, nieuwe manieren uit te vinden, voorbij de angsten te gaan en weer werkelijk te gaan samenleven. Pachamama is calling us home, time to listen, time to see, time to feel and a time to BE the change.

Marijn x

Interessante links zijn welkom om te delen via de comments hieronder. Geen behoefte hier om te extreme boodschappen te posten, te gekke complottheorieën bvb. Het is niet de bedoeling angsten nog meer de hoogte in te schieten. Wel waakzaam zijn, alert blijven, rondom jou kijken en gaan staan voor je recht als vrije mens.

Link naar een mooie ‘talk’ van ‘de ommekeer’