De vleermuis - wedergeboorte

f43e127368310deedb6afbcb74f9a0ec.jpg

In alles vind je boodschappen en symboliek.  Dat de vleermuis al dan niet terecht bij de start van dit virus wordt betrokken geeft ons toch een bijzonder signaal.  We weten dat het er op zich niet toe doet of het nu werkelijk zo gegaan is of niet, het feit dat de vleermuis zich als symbool voor deze corona tijd heeft in het licht gezet, is een mooi bijzonder signaal.  De vleermuis staat voor: wedergeboorte, gidsing, inzichten, verandering en gezondheid.  

De legende van Vleermuis is doortrokken van het mysterie van Midden-Amerikaanse stamrituelen. In Midden-Amerika is Vleermuis het symbool van wedergeboorte, een begrip dat verwant is met het oude boeddhistische geloof in reïncarnatie.De kracht van Vleermuis is eeuwenlang zeer in trek geweest bij de Azteken, Tolteken, Toluca's en Maya's.

Vleermuis omvat het idee van sjamanistische dood. De rituele dood van de heler is doortrokken van geheimen en zeer ingewikkelde inwijdingsriten. De dood van de sjamaan is de symbolische dood van zijn of haar oude manier van leven en van zijn of haar persoonlijke identiteit. De inwijding waardoor iemand het recht verkrijgt te helen en sjamaan genoemd te worden, wordt noodzakelijkerwijs voorafgegaan door rituele dood. De meeste van deze rituelen zijn onmenselijk hard voor lichaam, ziel en geest. Het is tegenwoordig zeer moeilijk om iemand te vinden die de mishandelingen kan verdragen en erdoorheen komt zonder zijn of haar evenwicht kwijt te raken.

b2c6f4925316cf47742c43b8241e1aac.jpg

Het idee achter de oude inwijdingen was, dat alle vroegere noties van 'zelf' die de sjamaan in wording erop nahield, moesten worden afgebroken. Hij of zijn moest zich onderwerpen aan wrede proeven om lichamelijke kracht en paranormale gaven te testen. Bovendien werd er zware emotionele druk uitgeoefend. Het was heel gewoon dat de aspirant-ingewijde werd beschimpt en dat er op hem of haar werd gespogen. Daardoor leerde hij of zij beproevingen met nederigheid en geestkracht te doorstaan. De laatste stap in het inwijdingsritueel bestond eruit, dat de sjamaan in wording voor één nacht in de aarde werd begraven opdat hij of zij de volgende ochtend zonder ego werd herboren. Deze immense testen zijn hier en nu ook aanwezig, we worden allemaal getest. Er wordt constant over onze grens gegaan en onze vrijheid beperkt. In deze hele wervelstorm blijven staan, ademen en toch het licht zien, is wat de vleermuis ons komt vragen. We worden begraven in onze huizen. We dienen binnen te blijven en goed te voelen wie we zijn. Het binnen zitten test ons in zovele manieren, dat dit een mooie kans geeft tot intense opkuis van ons ego.

Dit ritueel lijkt veel op dat van 'de nacht van vrees' bij de oorspronkelijke bewoners van Schildpadeiland. Deze 'nacht van vrees' houdt in dat de sjamaan in wording naar een bepaalde plek wordt gestuurd om daar zijn of haar eigen graf te graven. Hij of zij moet daar dan de nacht helemaal alleen doorbrengen in de baarmoeder van Moeder Aarde, waarbij de bovenkant van het graf is afgedekt met een laken. Door de duisternis en de geluiden van rondsluipende dieren wordt hij of zij snel geconfronteerd met zijn of haar angsten. Ook wij worden nu bekogeld met de geluiden van nieuwsberichten die als rondsluipende dieren onze angsten komen triggeren.

Zoals de duisternis van het graf haar functie heeft in dit ritueel, zo heeft ook het hol van Vleermuis zijn functie. Ondersteboven hangen staat symbool voor de omzetting van je vroegere zelf in een wedergeboren wezen. Het is tevens de positie die baby's innemen wanneer zij via de baarmoeder van de vrouw ter wereld komen.

Bereid je voor op het samen naar buiten komen. Binnenkort na het optrekken van de duisternis zullen we allemaal weer het licht opzoeken en dan komen we uit ons ‘kot’, uit ons ‘hol’. Dan gaan we samen de aarde bewonen op een geheel getransformeerde manier, met nieuwe inzichten over onszelf en de wereld.

Hoopvol kijk ik uit naar deze dag

Nature_Beautiful_stone_cave_in_the_jungle_095985_.jpg